CPC sjutra dobija dozvolu za izgradnju Crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića
Biće izgrađena za godinu

Na Cetinju

CPC sjutra dobija dozvolu za izgradnju Crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi CPC će sjutra biti uručena građevinska dozvola za izgradnju Crkve Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, u Lovćenskoj ulici na Cetinju.

"Građevinska dozvola broj  05-361/14-UPI-47, izdata  od strane Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Prijestonice Cetinje, odnosi se na urbanističku  parcelu 342, koja je ustupljena kroz Izmjene i dopune DUP-a Bogdanov kraj", navodi se u saopštenju, prenosi CDM.

Projekat za Crkvu površine71,43 metra kvadratna uradio je arhitekta Marko Radojević, odnosno  Agencija za projektovanje i planiranje SO Nikšić.

Planirano je da Crkva bude završena za godinu.

"Ktitorski kamen za Crkvu položen je 6. oktobra prošle godine, na Krstovdan, na dijelu zemljišta koje je opština ustupila Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Za nedostajući dio kvadrata u vlasništvu države, Vlada je prije dvadsetak dana dala odobrenje za ustupanje CPC", navodi se u saopštenju.   

Ivan Crnojević kojem je posvećena crkva osnivač je grada Cetinja u 15. vijeku.

Crnogorska pravoslavna crkva proglasila ga je za sveca u julu 2003. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.