Liberalna partija slavi 10 godina postojanja
Liberalna partija slavi 10 godina

"Budućnost pripada liberalizmu"

Liberalna partija slavi 10 godina postojanja

Liberalna partija Crne Gore sjutra će proslaviti jubilej 10 godina postojanja, odnosno dan kada je partija osnovana 31. oktobra 2004. godine.

"Liberalna partija osnovana je nakon gašenja Liberalnog saveza, baštinjeći njegove ideje, kao jedina partija liberalno-demokratske orijentacije u Crnoj Gori. LP je danas parlamentarna, državnotvorna partija sa izgrađenom infrastrukturom na teritoriji cijele države. Isto tako, LP je članica Liberalne internacionale, jedne od najmoćnijih međunarodnih političkih organizacija kao i saradnik ALDE saveza liberala Evrope te LIBSEEN liberala jugoistočne Evrope. Politika crnogorskih liberala doživjela je u ovoj deceniji svoje puno priznanje i afirmaciju kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu", podsjeća portparol LP Ammar Borančić.

Povodom ovog jubileja, najviši organi LPCG, Glavni odbor, Predsjedništvo, Savjet i Vijeće časti partije zasijedaće u svečano-radnoj formi. Najviši organi, shodno Statutu, verifikovaće ranije odluke partije odnosno usvojiti redovne partijske akte shodno Dnevnom redu a koji se tiču političke pozicije Liberalne partije na crnogorskoj javnoj sceni i njenog daljeg političkog djelovanja i pozicioniranja.

"Liberalna partija i njeno članstvo skromno će proslaviti ovaj značajni jubilej, dok će ranije opredijeljena sredstva za tu namjenu, donirati u humanitarne svrhe. Shodno prepoznatljivom djelovanju u smislu smanjenja štete posljedica upotrebe droga, LP će sva sredstva donirati ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci „Kakaricka gora“. Na taj način, želimo da ukažemo na probleme sa kojima se susrijeću porodice korisnika ovog centra koji nema nikakvu podršku državnih institucija, osim sredstava iz budžeta Glavnog grada Podgorice, dok su finansijski izdaci ogromni i za porodice i za ustanovu koja zbrinjava pacijente iz svih gradova države, čak i šireg regiona", kazao je Borančić.

Kako je naglasio, Liberali su i u današnjoj Crnoj Gori politička snaga prepoznata po naprednim i progresivnim idejama koje teže da Crnu Goru, u najkraćem vremenu, uključe u moderne tokove demokratskih država Evrope i zapadnog svijeta.

"Uvjereni smo, zato, da će liberali svojim hrabrim zalaganjem za ono u što vjeruju, i u budućem vremenu biti značajan faktor opredjeljivanja politike crnogorskog društva", naglasio je Borančić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.