Uhapšena dva pripadnika Škaljarskog klana zbog iznude
Ilustracija

Kotor

Uhapšena dva pripadnika Škaljarskog klana zbog iznude

Pripadnici kotorske policije sinoć su uhapsili, kako Portal RTCG nezvanično saznaje, dvojicu pripadnika tzv. Škaljarskog klana - Danijela Mahovića (25) iz Kotora i Nemanju Jeremića iz Kragujevca (34), nastanjenog u Kotoru.

Kako je saopštila savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović, službenici OB Kotor su sinoć, oko 21,30 sati, lišili slobode D.M. (25) iz Kotora i N.J. (34) iz Kragujevca sa boravkom u Kotoru, zbog sumnje da su pokušali da izvrše krivično djelo iznuda, na štetu Branislava Latkovića iz Kotora.

„Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da su D.M. i N.J tokom oktobra ove godine, u više navrata, pozivali oštećenog, od kojeg su, uz upotrebu ozbiljnih prijetnji, zahtijevali da im preda novac u iznosu od 15.000 eura, i to tako što će novac ostaviti na određenoj lokaciji“, saopštila je Popović.

Policija je, po saznanju za događaj, osujetila iznudu, pronašla i uhapsila D.M. i N.J. Osumnjičeni su danas, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, koji im je odredio pritvor do 48 sati, do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru.

Podsjećamo da su kotorski policajci prije pet dana, 24. oktobra, uhapsili Dalibora Đurića i Jovana Jovanovića, takođe pripadnike organizovane kriminalne grupe, poznate kao "Škaljarski klan", zbog sumnje da su počinila iznudu, kao i da su od jednog od njih oduzeli pištolj koji je ilegalno posjedovao.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su, na štetu Marjana Netzmeskala iz Kotora, počinili iznudu uz upotrebu sile i prijetnji. Naime, oni su, u naselju Škaljari, od Netzmeskala oduzeli „Mercedes A 160“ i čamac „Featon“, čime su, kako je navela policija, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznos od preko 20.000 eura.

Vozilo i plovilo su pronađeni i vraćeni vlasniku, a sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru je ovim licima odredio pritvor, te su oni stoga sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Istog dana, kotorska policija je, pretresom vozila „Audi A4“, kojim je upravljao K.B. iz Kotora, pronašla i oduzela pištolj „Glock“, cal. 9 mm, sa okvirom i 14 metaka, koje je ilegalno posjedovao. Pištolj je oduzet, a o događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru. ZODT je naložio da se protiv K.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je kazala Popović, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor će nastaviti sa aktivnostima na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu i sprječavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela, koje će biti usmjerene prema svim licima za koja postoje saznanja da su počinila ili da planiraju krivična djela, a posebno prema osobama koje su iz određenih bezbjednosnih razloga interesantne za službu.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.