Pejović: Vladajuće elite kupuju vrijeme da se suoče sa prošlošću
Mijomir Pejović

Ko i zašto usporava evropske procese CG

Pejović: Vladajuće elite kupuju vrijeme da se suoče sa prošlošću

Od kada je Evropska komisija objavila Izvještaj o napretku Crne Gore, ne prestaje polemika da li smo i koliko odmakli na putu ka EU.

 Dok jedni poručuju da smo najbolja evropska priča, lider u integracijama, drugi ne misle tako. Poručuju da smo spori, da nema rezultata reformi i da je to i pokazao izvještaj EK. Tu se pojavila i treća strana, koja upozorava da je moguć zamor od proširenja, ali u da u Crnoj Gori postoje strukture kojima nije u interesu da naša država postane članica EU.

Odgovor na pitanje ko su te strukture i zašto im nije u interesu da budemo dio evropske porodice dobili smo od šefa budvanakog SNP Mijomira Pejovića. On ima jasnu poruku. 
"Strukture kojima takav razvoj stvari ne bi odgovarao ( da CG što prije bude članica EU) se nalaze u zvaničnim institucijama, a motive za usporavanje vide kao jedan vid kupovine vremena za svoje suočavanje sa prošlosću", tvrdi Pejović za Kodex. 

No, naš sagovornik ima još jednu poruku, a koja se odnosi na izvještaj EK. 
"Ja izvjestaj Evropske komisije tumačim kao pozitivan u odnosu na ono sto su dostignuća Vlade CG, samim tim ne vidim opasnost po dalji tok integracija" . Pejović objašnjava i zašto.
 " Što manje Vlada CG ispunjava evropske norme,  to su pohvale EK o napretku veće", jasan je funkcioner SNP.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.