Realu prvi ovosezonski
Foto:AA

Primera

Realu prvi ovosezonski "el-klasiko", Barselona poražena sa 3:1

Prvi ovosezonski "el-klasiko" pripao je Realu koji je na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu sa 3:1 slavio protiv Barselone.

Barselonu je u vođstvo doveo Nejmar već u četvrtom minutu utakmice. Nekoliko minuta nakon devetog ovosezonskog pogotka Nejmara, dobru priliku za Real propustio je Karim Benzema.

Real je nakon primljenog gola stvarao prilike, a u 11. minutu ponovo je šutirao Benzema, ali je pogodio okvir gola. Da iskoristi priliku da udvostruči vođstvo Barselone u 22. minutu Lionela Mesija dobrom intervencijom spiječio je Iker Kasiljas.

Preciznim udarcem sa bijele tačke u 34. minutu, nakon što je prethodno u kaznenom prostoru rukom igrao Žerard Pike, na 1:1 je izjednačio KristiJano Ronaldo. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1.

Svojim prvim pogotkom ove sezone preokret u korist Reala donio je Pepe u 60. minuti preciznim udarcem glavom nakon kornera. Golovi koje je BarSelona primila večeras na Santiago Bernabeu prvi su koje je ove sezone primio katalonski klub.

Na 3:1 u 61. minuti povisio je Benzema, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Fudbaleri Real Madrida i Barselone danas su na stadionu “Santjago Bernabeu” u 9. kolu Primera lige odigrali svoj prvi “el klasiko” ove sezone.

Pred današnji meč Barselona je bila prva na tabeli sa 22 boda, a Real Madrid je imao 18.

- Mesi bez rekorda -

Lionel Mesi je najbolji strijelac u istoriji ’el klasika’, do sada je postigao 21 gol. Danas je imao priliku da, ukoliko postigne dva gola, postane najbolji strijelac u istoriji španske Primere. Trenutno je to Telmo Zara sa 251 golom, a Argentinac je na 250.

Real Madrid i Barselona do sada su u Primeri odigrali 168 utakmica. Kraljevski klub slavio je na 70, Katalonci na 66, a 32 puta bilo je neriješeno

 

/Anadolija/

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.