6 najboljih boja šminke za zelene oči

Za fantastičan izgled

6 najboljih boja šminke za zelene oči

Često se za njih kažu da su najljepše oči. Žene koje imaju zelene oči su nježne i saosjećajne. Iako, s vremena na vrijeme, imaju i tendenciju da budu prilično ljubomorne, treba uzeti u obzir da su zelenooke dame veoma strastvene i da često imaju spektakularne veze. O broju udvarača da i ne pričamo. Ukoliko imate zelene oči, u nastavku pogledajte koje boje šminke odgovaraju baš vama.

Sivo smeđa sjenka

Apsolutno svakoj ženi je potrebna neutralna sjenka, a kada je riječ o ženama zelenih očiju, riječ je o sivo smeđoj sjenki (često je nazivaju i “mišjom” bojom). Topliji donji tonovi ove boje bolje pristaju zelenim očima od pepeljastih tonova. Sivo smeđa sjenka ističe zelene oči na najbolji mogući način.

Lajner boje uglja

Teški, crni lajner može izgledati žestoko na svijetlim očima, posebno tokom dana. Kremasta olovka boje ugljena je nježnija, privlačnija alternativa. Pomoći će vam da istaknete prekrasnu zelenu boju vaših očiju, a da ne izgledate neukusno.

Sve nijanse ljubičaste

 Ljubičasta boja laska očima svih boja, ali kada je riječ o zelenim očima, ona je spektakularna. Komplementarna boja zelene boje je crvena pa svaka sjenka, čiji su donji tonovi u crvenoj boji, pomaže zelenim očima da se istaknu. Lavanda, ljubičica, patlidžan – apsolutno sve nijanse ljubičaste boje će funkcionisati. Za najatraktivniji rezultat, sjenku koncentrišite blizu trepavica.

Olovka boje kafe

Mrvica smeđe olovke za oči ima isti efekat kao crna, ali je manje gruba. Topla smeđa nijansa mnogo je nježnija od crne i bolje pristaje svjetlijim očima.

Zagasito srebrna sjenka

Nanosite je na gornje kapke i unutrašnje uglove. Zagasito srebrna sjenka će vam pomoći da istovremeno izgledate misteriozno i otvoreno, a krajnji rezultat je raskošan i fantastičan izgled.

Metalik sjenka boje žalfije

Nemojte “bježati” od zelene sjenke. Ipak, bilo bi dobro da koristite one koje su višedimenzionalne. Kad god koristite šminku boje vaših očiju, vi se zapravo igrate sa teksturom. Šta to znači? Svjetlucave ili metalik sjenke zagasitijih zelenih tonova dodatno će istaknuti vaše oči.

 

/Minimagazin/

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.