Sjutra 21. Podgorički maraton
Ilustracija

Start u 8:30

Sjutra 21. Podgorički maraton

Internacionalni Podgorički maraton, na kojem se očekuje učešće 418 maratonaca i polumaratonaca iz 35 država, biće održan sjutra.

Maraton će ove godine biti održan 21. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguži i Tuzi.

Start i cilj maratona biće na podgoričkom gradskom trgu.

U okviru manifestacije, pored maratona, trčaće se polumaraton od Danilovgrada do Podgorice, kao i ekološka trka, eko maraton, kao i trka zadovoljstva na pet hiljada metara za građane, pod geslom Trčanjem do zdravlja.

U okviru manifestacije biće održano prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu za muškarce i žene.

Nagradni fond iznosi 16.735 eura, a pobjednicima najduže atletske discipline u obje konkurencije pripašće po dvije hiljade eura.

Najbolji rezultat Podgoričkog maratona, dva sata, 11 minuta i 41 sekundu, ostvario je Bugarin Petko Stefanov 1997. godine.

U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ima Olivera Jeftić (2:31,18) ostvaren 2009. godine.

Prošle godine pobijedili su Kenijac Entoni Vabugu Vangeci i crnogorska atletičarka Slađana Perunović.

Najavljeno je da će gosti Atletskog saveza i Podgoričkog maratona biti potpredsjednik Evropske atletske federacije, Francuz Žan Gracija i predsjednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Start nedjeljnog maratona zakazan je za osam sati i 30 minuta.

(Mina)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.