Povrijeđeno šest radnika ''Tare''
Povrijeđeni smješteni u bjelopoljskoj bolnici

Eksplozija u fabrici

Povrijeđeno šest radnika ''Tare''

U eksploziji koja se dogodila juče u fabrici namjenske industrije "Tara" u Mojkovcu povrijeđeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, saopšteno je RTCG.

Odmah nakon eksplozije, u fabriku je stigla i vatrogasna ekipa mojkovačke službe zaštite, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer su radnici sami ugasili požar.

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namjene koja koriste policijske i vojne snage.

Niko od šestoro povrijeđenih u eksploziji koja se dogodila u fabrici “Tara” nije životno ugrožen, saopštio je direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju dr Tomislav Jeremić, nakon što su svi povrijeđeni dijagnostički obrađeni i zbrinuti.

201410241410571

Tomislav Jeremić

Dvoje povrijeđenih je radi daljeg liječenja poslato u podgorički Klinički centar, dvoje je zadržano na hiruško odjeljenje bjelopoljske bolnice, dok je ostalo dvoje poslato na kućno liječenje.

„Dragoslav Negotičić (1957) jedan od dvoje teže povrijeđenih radnika koji su poslati na dalje liječenje u Kliničko bolnički centar u Podgorici, zadobio je opekotine drugog stepena po licu, čelu i na objema podlakticama. Kod njega je dijagnostifikovano i više eksplozivnih ranica u predjelu stomaka i grudnog koša te otkriveno više manjih gelera u želucu, tankom crijevu i dijafragmi.

Beba Jušković (1963) je takođe zadobila opekotine po licu na obje podlaktice te razderotinu u predjelu desne dojke i povredu desnog oka. Sonja Sošić (1973) prošla je sa lakšim povredama lica i oba oka. Žaklina Raičević ima povrede lica, čela i oba oka. Obje su zadržane na odjeljenje Opšte bolnice u Bijelom Polju. Ranka Delić (1957) i Radmila Kršikapa (1961) poslate su na kućno liječenje“, saopštio je Jeremić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.