Kotorani uhapšeni zbog iznude  20.000 eura od sugrađanina
Ilustracija

Protiv-pravno oduzeli automobil i čamac

Kotorani uhapšeni zbog iznude 20.000 eura od sugrađanina

Kotorska policija u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, uhapsila je Dalibora Đurića i Jovana Jovanovića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznude na štetu Marjana Netzmeskal iz Kotora, saznaje CdM.

Prema saznanjima CdM-a Đurić i Jovanović su bezbjednosno interesantne osobe i članovi su takozvanog "Škaljarskog klana".

"Naime, kriminalističkom obradom utvrđeno je da su prijavljeni Kotorani Dalibor Đurić i Jovan Jovanović, u maju ove godine uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari, izvršili krivično djelo iznude kada su protiv-pravno oduzeli automobil „Mercedes A160“ registarskih oznaka KOAR901, proizvedeno 2010. godine, a nakon toga i plovilo-čamac marke „Faeton“ registarskih oznaka KT14-55, proizvedeno 2000. godine i na taj način pribavili protiv-pravnu imovinsku korist od preko 20.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Vozilo i plovilo su pronađeni i biće vraćeni vlasniku.

Đurić i Jovanović su, uz krivičnu prijavu privedeni ZODT, a sudija za istragu im je odredio pritvor i biće sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.