Punopravno članstvo u EU i NATO zajednički interes dvije države

Sastanak Đukanović - Hojt Ji

Punopravno članstvo u EU i NATO zajednički interes dvije države

Dinamičan dijalog sa zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država potvrda je kontinuiranog partnerstva i podrške Crnoj Gori u ostvarenju njenih spoljnopolitičkih ciljeva - saopšteno je tokom razgovora predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Stejt Dipartmenta Hojt Jiem (Hoyt Yee), koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka SAD Sju Kej Braun.

U tom kontekstu potvrđen je zajednički interes dvije države da Crna Gora uspješno nastavi putem integracija do punopravnog ćlanstva u NATO i EU.

Predsjednik Vlade je istakao da je Crna Gora upravo zahvaljujući i podršci Sjedinjenih Američkih Država, od obnove nezavisnosti, postigla zapažene rezultate i postavila solidan temelj za dalji ekonomski i demokratski razvoj. Ta podrška za Crnu Goru je bila značajna u svim izazovnim periodima novije istorije, ali i danas kada se dinamično krećemo evropskim i evro-atlantskim putem, kazao je Đukanović, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je ukazao  na punu spremnost Vlade i institucija Crne Gore da nastave sa reformama i savladavanjem izazova u cilju sveukupnog prosperiteta našeg društva.

Visoki zvaničnik Stejt Dipartmensta čestitao je Crnoj Gori na ostvarenom napretku i istakao da Sjedinjene Američke Države visoko vrednuju doprinose koje je Crna Gora pružila regionu. Stoga je, istakao je Hojt Ji, izuzetno važno da i dalje ide naprijed putem razvoja, u čemu će kao i do sada imati punu podršku njegove zemlje.

Sagovornici su iskazali opredjeljenje da u neposrednom periodu, kroz partnerski odnos i saradnju, nastave intenzivirani dijalog, kako bi Crna Gora uspješno prešla put do skore pune integracije u NATO.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.