U subotu kraj 15. Crnogorskog festivala humora, satire i karikature
Ilustracija

Danilovgrad

U subotu kraj 15. Crnogorskog festivala humora, satire i karikature

Završno veče jubilarnog 15. Crnogorskog festivala humora, satire i karikature održaće se u subotu 25. oktobra u sali Centra za kulturu u Danilovgradu.

Učesnici završne večeri su satiričari i humoristi Radomir Racković, Savo Martinović, Veljko Rajković, Vladimir Mićković, Dejan Tofčević, Bojan Rajević, Dragan Sklender Pele, Vujadin Šaranović, Dragan Buzdovan i “Teatar 303” iz Kotora.

Organizatori festivala su Kulturno-informativnicentar “Bijeli Pavle” i Centar za kulturu iz Danilovgrada koji će dodijeliti nagrade i priznanja na osnovu raspisanog konkursa za najbolje aforizme, satiričnu priču i karikaturu, a biće dodijeljena i nagrada za životno djelo u humoru i satiri “Pavle Đonović”.

Kako je saopšteno, na festivalu biće promovisane i dvije knjige humora i satire "Putokazivanja" autora VeljkaRajkovića i "Pucanj u (p)raznoRadomira Rackovića, a biće priređena i izložba karikatura prispjelih na konkurs na temu “Zabranjeno voće” i karikatura Luke Lagatora, Darka Drljevića i Vjekoslava Bojata, nagrađenih na najprestižnijim festivalima i konkursima karikature u zemlji I inostranstvu. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.