Snijeg u Hrvatskoj i BiH
Foto:Index.hr

Žuti meteoalarm

Snijeg u Hrvatskoj i BiH

Hrvatsku i Republiku Srpsku zahvatilo je nevrijeme koje je donijelo i snijeg. Zbog obilnih padavina i zahlađenja za cijelu BiH označenje žuti meteoalarm.

Na nekim putevima je otežan saobraćaj zbog pada stabala posle jakog olujnog vjetra, a vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, piše Index.hr.

Najveće nevrijeme zahvatilo je Gorski kotar, planinsku regiju na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su pale i velike količine snijega.

U srijedu se očekuje nastavak nevremena, najavljuju se obilne padavine na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i u Lici, a ta područja će zahvatiti i olujni udari vjetra. 

Sela u Republici Srpskoj bez struje zbog nevremena

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom, izazvalo je problem u snabdijevanju električnom energijom na području Prijedora, pa je bez struje ostao veći broj sela u tom području na sjevero-zapadu Republike Srpske, prenosi b92.

Loše vrijeme izazvalo je i prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima, kao i u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu. 

Prvi ovogodišnji snijeg pao je na Banj Brdu u Banja Luci, dok u nižim predjelima grada pada susnježica sa kišom, izjavio je meteorolog Hidrometeorološkog Zavoda Republike Srpske Draško Rudan. 

"Do kraja dana možemo očekivati intenzivnije kišne padavine, kao i snijeg, posebno u višim predjelima od 400 do 500 metara nadmorske visine ", naglasio je on. 

Banjalučane je jutros probudio snažan olujni vjetar, praćen kišnim padavinama. 

"Obilnije kišne padavine očekujemo u noći sa četvrtka na petak, kada će u Banja Luci pasti od 30 do 50 litara po metru kvadratnom", rekao je Rudan. 

Slično vrijeme zadržaće se i u danima vikenda, dok će u nedjelju biti suvo, ali i dalje hladno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.