Bajern deklasirao Romu, Šalke Bate Borisov
Foto:AA

Liga šampiona

Bajern deklasirao Romu, Šalke Bate Borisov

Fudbaleri Bajerna očitali su lekciju Romi na stadionu "Olimpico" u Rimu u derbi utakmici trećeg kola grupe "E" Lige šampiona, deklasiravši je rezultatom 7:1.J

Još u prvih 36. minuta meča ekipa trenera Pepa Guardiole "demolirala" je protivnika i već tada vodila sa 5:0. Mrežu Rimljana napunili su Arjen Roben u 9. i 30. minutu, Mario Gece u 23, Robert Levandovski u 25. i Tomas Miler u 36. kada je pogodio iz jedanaesterca. Do kraja prvog poluvremena Bajern je mogao voditi i sa više od pet golova razlike, ali su gosti prokockali nekoliko izglednih prilika.

U nastavku susreta Roma je zaigrala malo bolje, te je preko Gervinha u 66. minutu smanjila na 1:5. No, Bavarci potom ponovo ubacuju u "petu brzinu", te golovima Franka Riberija u 78. i minut kasnije Xherdana Shaqhirija stavljaju tačnu na "I" u briljantnoj partiji za konačnih 7:1!  

U grupi "F" Barselona je savladala Ajaks (3:1), dok je APOEL izgubio teže od očekivanog od favorizovanog PSG u Nikoziji – 0:1.  

Čelzi je "pomeo" Maribor u Londonu sa 6:0, dok su Šalke i Sporting odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su opet pobijedili Njemci - 4:3.

Šahtar Donjeck u grupi "H" "rasturio" je BATE Borisov u Bjelorusiji sa 7:0. Porto je savladao Athletic Bilbao, rezultatom 2:1.

U juče ranije odigranom susretu grupe "E" CSKA i Mančester Siti remizirali su u Moskvi, rezultatom 2:2, piše Anadolija

Tabela po grupama

Poredak u grupi "E": Bayern 9 bodova, Roma 4, Manchester City 2, CSKA Moskva 1

Grupa "F": PSG 7, Barcelona 6, Ajax 2, APOEL 1

Grupa "G": Chelsea 7, Schalke 3, Maribor 2, Sporting 2

Grupa "H": Porto 7, Šahtar Donjeck 5, BATE Borisov 3, Athletic Bilbao 1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.