Umjesto B92 nova OTV
Promjenom imena okončaće se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj

Odlazi u istoriju

Umjesto B92 nova OTV

Od Nove godine B92 odlazi u istoriju, a na njeno mjesto dolazi OTV. Tako će se, naime, zvati nova televizija, naslednica “Devedestdvojke”, saznaje „Blic“

Promjenom imena okončaće se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika. Jedan od poslednjih koraka u tom smjeru je i praktično skidanje emisije “Utisak nedelje” s programa. U samoj kući nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju informacije do kojih je došao “Blic”.


- Ukoliko bude donijeta odluka o promjeni naziva televizije, mediji i šira javnost biće blagovremeno obavješteni - kratko je prokomentarisao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković.

Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji:
- Promjena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vrijeme obavještena - kratko je napisao Matić u odgovorima na naša pitanja.

Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promjenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njenih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se sačuva “uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regionu”.

B92, inače, već nekoliko mjeseci program emituje iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gdje se nalazi redakcija, pošto je u toku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV „Prva“.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.