U Francuskoj razvijen 15-minutni test za otkrivanje ebole
Test će se uskoro naći na tržištu

Naučnici tvrde

U Francuskoj razvijen 15-minutni test za otkrivanje ebole

Iz francuskog Centra za alternativnu i atomsku energiju (CEA) tvrde da su naučnici te ustanove razvili test koji u roku od 15 minuta uspješno otkriva virus ebole u ljudskom organizmu, javlja Agencija Anadolija (AA).

U saopštenju Centra se navodi da je pomoću tog testa moguće dijagnostikovati virus ebole iz uzorka krvi ili urina pacijenta i da za to nijesu potrebne skupe laboratorije i materijali za dijagnostiku.

Iz Centra su najavili da će se taj test uskoro naći na tržištu. Test je ispitivan u laboratoriji u Lionu i pozitivno je ocijenjen.

Metoda koja se trenutno koristi za dijagnostikovanje virusa ebole u organizmu zahtijeva sofisticirano opremljene laboratorije i traje duže od dva sata.

Nedavno su i japanski naučnici objavili da su razvili metodu pomoću koje se virus ebole u organizmu testira za pola sata. Slična istraživanja se vrše i u SAD-u, ali bez epohalnih uspjeha do sada.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.