Dedeić: Neka se oglase oni koji su razbili zajedničku državu sa Srbijom
Dobrilo Dedeić

Reakcija na poruku Koča Danaja da Ulcinj treba pripojiti Albaniji

Dedeić: Neka se oglase oni koji su razbili zajedničku državu sa Srbijom

Lista „Za Prirodnu Albaniju” želi da od Ulcinja do Rta Stilos (Krf, Grčka, prim.at) ne bude granica među Albancima, kazao je čelnik te liste Kočo Danaj. Poručio je da treba eliminisati vještački stvorene granice među Albancima na Balkanu.

Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić tvrdi da, šta god ko mislio, pitanja koje pokreće Kočo Danaj kad tad su se morala pokrenuti.
"Albanci su nacija u usponu i nerijetko presudno utiču na dešavanja u regionu. Ipak, konkretno pitanje kojim provocira Danaj treba usmjeriti ka onima koji su razbili zajedničku državu sa Srbijom. Nezavisne Crne Gore ne bi nikada bilo da nije bilo podrške onih koji imaju stavove koji su kompatibilni sa zalaganjima Koča Danaja. Dakle, na nivou fundamentalno bratskih odnosa Albanaca i Crnogoraca treba pronaći rešenje i za Ulcinj i za druge oblasti u Crnoj Gori za koje Kočo Danaj pokazuje (ne)opravdane apsiracije", kaže Dedeić za Kodex.
On poručuje da Srbi ne treba da budu bilo čije topovsko meso u Crnoj Gori.
"Uostalom, ni Crnogorci nisu imali preveliki osjećaj kada je Srbima otimano Kosovo, još manje kada su priznali njegovu nezavisnost. Kada govorim o Crnogorcima, naravno da govorim o njihovoj političkoj eliti. Mada, mimo toga, skoro aklamativna podrška koju su Crnogorci dali razbijanju zajedničke države obavezuje ih da ovu više brane nego drugi. Zato bi Vaše pitanje valjalo uputiti nekome sa Cetinja, oni će vjerovatno braniti crnogorski i građanski Ulcinj", kazao je lider SL za Kodex.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.