Platini odgovorio zašto na žrijebu Srbija i Albanija nisu bile odvojene
Mišel Platini

UEFA u četvrtak donosi odluku

Platini odgovorio zašto na žrijebu Srbija i Albanija nisu bile odvojene

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini odgovorio je na navode da je i "evropska kuća fudbala" kriva za prekid meča Srbija-Albanija.

Po mnogima ove dvije zemlje su morale biti razdvojene na žrijebu kako ne bi došlo do scena koje su viđene u Beogradu.

Platini je izjavio da Srbija i Albanija nisu ratovale kao Jermenija i Azerbejdžan te da predstavnici njihovih saveza nisu tražili da budu razdvojeni na žrijebu.

- Ukoliko bi se vodili tom logikom onda bi morali razdvojiti i Makedoniju i Grčku. Mi prije svega razgovaramo sa predsjednicima svih nacionalnih saveza i donosimo odluke nakon konsultacija. Takođe se konsultujemo i sa premijerima država. Fudbal treba da spaja, a ne da razdvaja - rekao je Platini.

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak će donijeti odluku o prekinutom meču Srbije i Albanije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.