Prvi snimak vožnje  u automobilu iz 3D štampača (VIDEO)
Ovo vozilo je napravljeno od kombinacije karbona i plastike.

Pogledajte

Prvi snimak vožnje u automobilu iz 3D štampača (VIDEO)

Prije par mjeseci smo prvi put čuli za automobil koji je skoro u potpunosti napravljen u 3D štampaču, a sada je američka kompanija "Local Motors" objavila i prvi snimak vožnje u prvom svjetskom "štampanom" automobilu.

Samo četiri mjeseca nakon što je dizajniran, prvi "štampani" automobil je izašao sa proizvodne trake, a kao što smo i ranije pisali, ovo vozilo je napravljeno od kombinacije karbona i plastike.

Za proizvodnju, tj. štampanje svih dijelova automobila je potrebno samo dva dana i naravno ogromni 3D štampač koji je na Sajmu u Čikagu pred posjetiocima izrađivao dijelove automobila.

 
 
(vesti.mojauto.rs)
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.