Bećić i Damjanović u trci za lidera SNP-a?
Hoće li naslijediti Milića: Bečić

Ko će naslijediti Milića?

Bećić i Damjanović u trci za lidera SNP-a?

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić neće se ponovo kandidovati za predsjednika te stranke na 7. kongresu koji će se, najvjerovatnije, održati 18. novembra.

Izvor Pobjede iz vrha SNP-a kaže da su se već iskristalisale dvije snažne struje. Jednu predvode sadašnji lider Srđan Milić i poslanica Snežana Jonica koji za prvog čovjeka u SNP protežiraju visokopozicioniranog funkcionera SNP Aleksandra Damjanovića.

S druge strane je struja na čijem čelu je Velizar Kaluđerović i još neki stariji SNP-ovci koji ističu kandidaturu Alekse Bečića, inače nosioca liste SNP-a na proteklim podgoričkim izborima. 

Navodno, razlozi odustajanja Srđana Milića od kandidature za treći mandat su što nije uspio da reformiše partiju. To mu je bilo glavno obećanje i zadatak, kada je nakon kraha na referendumu i povlačenja tadašnjeg lidera Predraga Bulatovića izabran za predsjednika SNPa, na Petom kongresu SNP, koji je održan 26. novembra 2006. godine. Narodni socijalisti su mu dali novu šansu na Šestom kongresu, 19/20. novembra 2010. godine. 

Nezadovoljstvo njegovim potezima se prvo iskazalo krajem prošle godine u Herceg Novom, kada se zbog njegove uporne podrške kandidaturi Obrada Gojkovića za predsjednika ove opštine, bukvalno raspao odbornički klub SNP-a, što je rezultiralo vanrednim izborima i gubitkom vlasti u toj opštini. Slično se desilo i u Pljevljima, Andrijevici i još nekim opštinama, gdje je SNP bila daleko jača nego sad. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.