Vanzemaljci u Bijelom Polju?
ilustracija

Eh, ta tehnika!

Vanzemaljci u Bijelom Polju?

Sinoć je u bjelopoljskom naselju Rasovo vladala panika. Mještani ovog naselja uplašeni, pozivali su policiju uz prijavu da je uočen „vanzemaljski lokator“.

Reagujući na prijave, poslata je ekipa za uviđaje, koja je utvrdila da je u pitanju uređaj za snimanje iz vazduha, nezvanično nam je potvrđeno iz policije.

Jedan od mještana Rasova je, u želji da provjeri „čudo“, uzeo uređaj a kako  nije uspio da utvrdi o čemu se radi, bacio ga je metrima u stranu, uvjeren da je uređaj sa druge planete.

Kako saznajemo  uređaj se nalazi u prostorijama CB Bijelo Polje radi dalje obrade.

Naime, riječ je o tzv.  quadcopter-u, uređaju predviđenom za snimanje iz vazduha koji radi preko GPS komandera sa zemlje. U slučaju da tokom leta komander otkaže, takvi uređaji se sami vraćaju na poziciju odakle su uzlećeli.

Pretpostavlja se da je u ovom slučaju, zbog loših vremenskih uslova, quadcopter izgubio GPS orjentaciju i „pokušavajući“ da se prizemlji kružio iznad kuća. Budući da uređaj  emituje  svjetlosne signale i buku, prva asocijacija Bjelopoljcima su bili vanzemaljci.

quadcopter1

Quadcopter, noćno snimanje

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.