Pohvale za ostvareno i podrška za dalji napredak
Sa sastanka

Đukanović sa ambasadorima NATO-a

Pohvale za ostvareno i podrška za dalji napredak

Članstvo u NATO glavni je spoljnopolitički prioritet Crne Gore, kojem je Vlada u konitnuitetu posvećena, a lideri NATO-a sa samita u Velsu poslali su Crnoj Gori pozitivnu i ohrabrujuću poruku, čime je potvrđena politika otvorenih vrata, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je to saopštio na sastanku sa ambasadorima država članica NATO-a akreditovanim u Crnoj Gori, koji je organizovala Ambasada Republike Slovenije - kao kontakt ambasada za Crnu Goru.

"Ambasadori zemalja članica NATO visoko su ocijenili progres koji je Crna Gora ostvarila i potvrdili spremnost da nastave sa podrškom, kako bi do kraja naredne godine uslijedio poziv za članstvo", navodi se u saopštenju iz Vlade.

Kako je saopšteno iz Vlade tema sastanka bila je razmjena mišljenja o zaključcima nedavno održanog samita Alijanse u Kardifu i daljim koracima Crne Gore u procesu priključenja NATO-u.

"Odluku saveznika o započinjanju intenziviranog i fokusiranog dijaloga sa našom državom doživljavamo kao potvrdu za progres koji je Crna Gora ostvarila u reformama i priliku da do kraja 2015. potvrdimo sposobnost i odlučnost da dobijemo poziv za članstvo", istakao je premijer Đukanović.

Đukanović je predstavio ambasadorima reformske aktivnosti koje će Crna Gora sprovoditi u ključnim oblastima za dalji napredak, u okviru mehanizma intenziviranog i fokusiranog dijaloga, nakon usvajanja Petog Godišnjeg nacionalnog programa, koji će biti prezentiran na sjednici Sjevernoatlantskog savjeta krajem oktobra. 

Ambasadori zemalja članica NATO visoko su ocijenili progres koji je Crna Gora ostvarila.

"Posebno priznanje je odato za rezultate koji su postignuti od obnavljanja državnosti i koji mogu poslužiti kao primjer drugim državama u regionu Zapadnog Balkana, kada je riječ o procesima integracije u EU i NATO", navodi se u saopštenju.

 

(Analitika)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.