Bar: Nastava otkazana ali iseljenja fakulteta nije bilo
Fakultet turizma Univerziteta Mediteran je prošlog mjeseca dobio rješenje za iseljenje

Prinudno iseljenje bilo je zakazano za danas

Bar: Nastava otkazana ali iseljenja fakulteta nije bilo

Najavljeno prinudno iseljenje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Mediteran u Baru nije se danas desilo jer se u zakazano vrijeme nije pojavila javna izvršiteljka Branka Samardžić.

Studenti fakulteta bili su prethodno obaviješteni da danas neće biti nastave. Ulazna vrata bila su zatvorena.

Studenti su obaviješteni da će u srijedu biti predavanja.

"Prinudno iseljenje zakazano za dan 30.09.2014.godine u 08:00, nije sprovedeno iz razloga što Javni izvršitelj Branka Samardžić nije došla u zakazano vrijeme za iseljenje, pri čemu nije
obavjestila Univerzitet Mediteran o razlozima svog nedolaska", navodi se u saopštenju Univerziteta.

U međuvremenu, Osnovni sud u Baru je postupajući po zahtjevu za otklanjanje nepravilnosti podnijetog od strane Univerziteta Mediteran donio Rješenje kojim se usvaja navedeni zahtjev i nalaže Javnom izvršitelju da otkloni nepravilnosti u radu, tako što će spise predmeta sa prigovorom Univerziteta Mediteran dostaviti vijeću Osnovnog suda u Baru na odlučivanje. Istovremeno, Osnovni sud u Baru je utvrdio da ne postoje uslovi za sprovođenje prinudnog iseljenja do donošenje odluke po prigovoru podnijetog od strane
Univerziteta Mediteran, prenosi mondo.me.

Fakultet turizma Univerziteta Mediteran je prošlog mjeseca dobio rješenje za iseljenje iz prostorija na zahtjev Slobodana Kneževića iz Nikšića uprkos tome što je ugovor o zakupu na 30 godina još uvijek punovažan.

Pravni zastupnik Univerziteta Mediteran Igor Mrtinović uložio je prigovor na rješenje jer "nema pravnog osnova za iseljenje sve dok se o sporu ne izjasni najviša sudska istanca."

Kako se navodi u saoptenju Univerziteta, Rješenje Osnovnog suda u Baru potvrđuje njihove tvrdnje da je iseljenje nezakonito.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.