Hitna skupštinska rasprava o Metalcu
Radnici Metalca već sedmi dan ispred zgrade Vlade štrajkuju glađu

Na zahtjev SNP-a, Pozitivne CG i DF-a

Hitna skupštinska rasprava o Metalcu

Klubovi poslanika Socijalističke narodne partije, Pozitivne Crne Gore i Demokratskog fronta zatražili su od predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da hitno zakaže sjednice Kolegijuma i Skupštine na kojima bi se raspravljalo o teškoj situaciji u kojoj se nalaze radnici Metalca Montevar.

U saopštenju tri poslanička kluba podsjeća se da radnici Metalca već sedmi dan ispred zgrade Vlade štrajkuju glađu, i traže ostvarivanje svojih prava iz rada i po osnovu rada, kao i da su zahtjeve za ostvarivanje svojih prava za isplatu ostvarenih zarada i isplatu doprinosa na zarade, radnici podnijeli Vladi i nadležnim ministarstvima.

Podsjećaju, takođe, da je 19. septembra zahtjeve radnika razmatrao i Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje i, između ostalog, donio zaključak kojim je preporučio Ministarstvu ekonomije da održi hitan sastanak sa sadašnjim vlasnicima Metalca na koji će pozvati predstavnika Investiciono-razvojnog fonda, gradonačelnika Nikšića, predstavnika Erste banke, kao i predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja, radi iznalaženja rješenja.

„Imajući u vidu da, uprkos potrebi hitnog rješavanja ovog problema, Vlada i Ministarstvo ekonomije nijesu ništa preduzeli povodom navedenog, dostavljenog im zaključkaskupštinskog odbora, odnosno rješavanja problema radnika Metalca, obraćamo Vam se zahtjevom da najhitnije sazovete sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine na kojoj bi se razmotrila ukupno teška situacija u kojoj se nalaze radnici Metalca Montevar, i bez odlaganja sazvala sjednica Skupštine Crne Gore, kako bi se na osnovu ukupno vođene rasprave uz učešće predstavnika Vlade, donijeli odgovarajući zaključci za hitno rješavanje zahtjeva radnika, čime bi bile spriječene posledice koje mogu nastati imajući u vidu izuzetno teško, i svakim časom sve teže zdravstveno stanje radnika koji štrajkuju glađu“, navodi se u pismu tri poslanička kluba upućenom Krivokapiću.

 

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.