Đoković: Borim se za prvo mjesto
Novak Đoković

Na turniru u Pekingu

Đoković: Borim se za prvo mjesto

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da se trenutno na turniru u Pekingu bori da zadrži prvo mjesto na ATP listi do kraja sezone.

Đoković je u prvom kolu pobijedio Španca Giljerma Garsija-Lopesa sa 6:2, 6:1, i tako došao do svoje 20. uzastopne pobjede u prijestonici Kine.

Na čelu ATP liste Đoković trenutno ima 12.150 bodova, a prate ga Rafael Nadal sa 8.665 i Rodžer Federer, koji ima 8.170. Poslije turnira u Pekingu slijede Mastersi u Šangaju i Parizu, a potom i završni Masters sezone u Londonu.

„Borim se za prvo mjesto na sijvetu. Naravno, svaki turnir je veoma važan i to je već velika motivacija. Volim da se takmičim, da budem na terenu i budem dio sjajnih turnira kakav je ovaj u Pekingu. Kinezi čine da se osjećam dobrodošlim, kao kod kuće. To je odlično za moju motivaciju“, rekao je Đoković, a prenosi B92.

Đoković se potom osvrnuo na duel sa Garsija-Lopesom, poslije kojeg ga čeka susret sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

„Nisam potcjenio svog protivnika od starta. Želio sam da zakoračim na teren i diktiram igru i razmjene udaraca. Mislim da sam bio dobar. Obojica smo sporo ušli u meč, izgubili smo dosta servisa. Bilo mi je potrebno neko vrijeme da uđem u ritam i da se prilagodim uslovima. Generalno, ne mogu da se žalim svojim izdanjem“, naglasio je srpski teniser.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.