Miliji im Putin od Đukanovića
Dobrilo Dedeić

Srpskoj listi

Miliji im Putin od Đukanovića

Državni vrh Crne Gore mora najozbiljnije da shvati poruku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je saopštio da je ulazak u NATO provokacija Rusije.

Lavrov je za sarajevski Avaz kazao da je ekspanzija NATO-a ka bivšim jugoslovenskim republikama neodgovorna politika, koju u Moskvi doživljavaju kao provokaciju.

„Srpska lista poziva zagovornike tzv. atlantskih integracija da otvore društveni dijalog sa pristalicama koncepta vojne neutralnosti i sa nama koji se zalažemo za savez sa Rusijom. Konačna odluka o vojno-blokovskom statusu Crne Gore mora biti racionalna i plod jasnog odgovora na pitanje koji stepen i kojih integracija garantuje mir i bezbjednost“, saopštio je predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.

Poruka koju je poslao Sergej Lavrov potvrđuje da Ruska federacija, kako je reko, neće benevolentno, niti skrštenih ruku posmatrati plišanu NATO okupaciju regiona.

„Konkretno Crne Gore, u kojoj ruski kapital čini više od pet odsto BDP-a. Takav stav je, sviđalo se to nekome ili ne, logičan. I Srbi i Crnogorci više vole Vladimira Putina nego Mila Đukanovića, i to je ono čega su i u DPS-u svjesni. Zato je poželjno da u toj partiji povuku razumne poteze koji su saglasni društvenoj i političkoj realnosti umjesto što zaoštravaju podjele i apsolutnu većinu stanovništva koja gaji rusofilska osjećanja sukobljavaju sa interesnim strukturama koje su izglasale nezavisnost uz podršku Nasera Keljmendija“, poručio je Dedeić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.