Uhapšen zbog napada na IZ
Ilustracija

Banja Luka

Uhapšen zbog napada na IZ

Policija je jutros uhapsila B.Č. /45/ iz Laktaša, osumnjičenog da je palicom razbio staklo na ulaznim vratima upravne zgrade Islamske vjerske zajednice u Banjaluci.

Portparolka Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, na licu mjesta je obavljen uviđaj, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

Prema njenim riječima, policijski službenici vrše kriminalističku obradu osumnjičenog i sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimaće se u konsultaciji sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka.

"CJB Banjaluka oštro osuđuje napad na sve vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od svih vidova uništavanja imovine", rekla je Markanovićeva.

Sekretar Medžlisa IZ Banjaluka Kasim Mujičić potvrdio je za Anadoliju da je jedna osoba jutros oko osam sati ušla u prostorije Medžlisa IZ i drvenom palicom polupala stakla na vratima.

„Incident se desio neposredno nakon što smo stigli i Medžlis i ušli u kacelarije. Čuli smo strašnu lupu i veoma smo se prepali. Jedan od naših uposlenih prepoznao je napadača. Riječ je o muškarcu koji je i prije nekoliko dana dolazio i prijetio da će donijeti pušku i sve nas pobiti“, kazao je Mujičić.

Dodao je da je odmah pozvao policiju, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.