7. oktobra u 19 sati i u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Nakon NS

"Opera za tri groša" na Cetinju

Predstava „Opera za tri groša“ u režiji Tomija Janežiča, koprodukcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Srpskog narodnog pozorišta, biće premijerno izvedena u Novom Sadu 2, 3, i 4. oktobra. Nakon toga, biće odigrana 7. oktobra u 19 sati i u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, u okviru Bijenala crnogorskog teatra.

Cijena ulaznica za izvođenje na Cetinju je 10 eura, a mogu se kupiti na biletarnici Zetskog doma od 10 do 13 i 18 do 20 sati. Za publiku iz Podgorice organizovan je prevoz sa parkinga tržnog centra „Delta siti“ u 18 sati, a povratak je planiran ispred cetinjskog pozorišta. U predstavi igraju Srđan Grahovac, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Geno Lahner, Karmen Bardak, Miloš Pejović, Julija Milačić, Katarina Krek, Olivera Tičević i Nataša Botović.

Čuveni Brehtov komad je drama koja se događa među profesionalnim prosjacima, bludnicama, svodnicima i korumpiranim policajcima. Tu je i ciničan odnos prema svijetu u kojem je novac na prvom mjestu. Svega toga ima i u ovoj adaptaciji Tomija Janežiča, ali uz snažnu potrebu da se aktuelizuje pitanje utopije, odnosno sve čvršće vjerovanje da je bilo kakva konstrukcija boljeg, pravednijeg i humanijeg svijeta nemoguća. U Crnoj Gori predstava je premijerno izvedena 16. juna u Zetskom domu na Cetinju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.