Brnović objavio spisak za mečeve sa Lihtenštajnom i Austrijom
Branko Brnović

Prvi put među "hrabrim sokolima" Boljević

Brnović objavio spisak za mečeve sa Lihtenštajnom i Austrijom

Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je spisak igrača za kvalifkacione mečeve za odlazak na Euro 2016. godine protiv selekcija Lihtenštajna i Austrije.

Na spisku selektora Brnovića našla su se 23 igrača, među kojima su povratnici u nacionalni tim Simon Vukčević, Mladen Božović i Petar Grbić, kao i Vladimir Boljević koji će se po prvi put naći među "hrabrim sokolima". 

- Ne samo mene, mnoge druge raduje to što je Simon ponovo u reprezentaciji. U posljednje vrijeme igra standardno, svaku utakmicu odigra 90 minuta i mnogo će nam značiti u ove dvije utakmice. Razgovarao sam sa njim, reekao sam mu samo da izađe i da pokaže šta zna, da igra rasterećeno. Očekujem pravog Simona jer do sada nije pokazao ni pedeset odsto svojih mogućnosti. Tu je i Milan Jovanović koji će nam značiti pogotovo za prvu utakmicu. Prva utakmica jeste uvijek najvažnija, ali ćemo morati nekoliko igrača da odmaramo za utakmicu sa Austrijom. Dvije utakmice u tri dana za našu reprezentaciju je mnogo. Boljević igra dobro u posljednje vrijeme, posljednje dvije-tri godine ima mnogo utakmica u nogama i nama su potrebni igrači koji su standardni u svojim klubovima. Grbić je opet tu, igra standardno dobro u Partizanu i može da pomogne. Dobar je u ofanzivi, ali je u defanzivi jako loš a nama trebaju igrači koji u mogu da igraju u oba smjera, rekao je Brnović. 

Selektor "hrabrih sokola" ističe da naša selekcija u meč sa Lithenštajnom ulazi sa imperativom pobjede. 

- Dosadašnje isustvo pokazuje da je veoma teško kada igramo dvije utamice u nekoliko dana. Sada nas očekuju dva uzastopna gostovanja i vjerujem da je u jednu ruku dobro što ćemo biti tamo zajedno pet-šest dana. Neće biti rodbine, neće biti prijatelja i moći ćemo na miru da se spremamo za oba duela. jesmo favoriti u prvom meču, ali moramo izaći sto odsto spremni kako bi upisali tri boda. Podsjećam, oni su Slovačku eliminisali sa puta za Brazil i biće veoma teško ako ih potcijenimo. Dvojica ili trojica standardnih igrača neće početi utakmicu protiv Lihtenštajna, jer nas tri dana nakon toga čeka jako teška utakmica protiv Austrije. Momci koji će početi utakmicu imaju kvalitet da dostojno zamijene standardne igrače. Iskreno, u oba meča idemo na pobjedu, idemo na šest bodova, ali bi bili zadovoljni i sa 4. Idemo redom, pobjeda protiv Lihtenštajna je obavezna. Imali bi šest bodova, kao prvi bi najvjerovatnije dočekali duel sa Austrijom, što svakako podiže moral, rekao je selektor. 

Brnović priželjkuje podjelu bodova u derbi meču drugog kola kvalifkacija u kojem se sastaju Rusija i Švedska. 

- Ako uzmemo šest bodova na ova dva gostovanja neće nas interesovati ishodi drugih mečeva u grupi. Najbolje bi bilo kada bi se utakmica Rusija - Švedska završila neriješenim rezultatom, kao što je to bilo između Austrije i Švedske u prošlom kolu. Kad niko ne bi uzimao tri boda to bi bilo super. I Austriji će biti jako teško protiv Modlavije u gostima. I oni su pod pritiskom, jer takođe razmišljaju o meču sa nama, zaključio je Brnović. 

Okupljanje "hrabrih sokola" zakazano je za nedjelju, 5. oktobar 2014. godine. Utakmica u Lihtenštajnu igra se 9. oktobra 2014. godine na stadionu Rjnpark sa početkom 20.45 časova, dok će se duel sa Austrijom odigrati 12. oktobra 2014. godine na stadionu Ernst Hapel u Beču od 18.00 časova.

Spisak igrača:

1. POLEKSIĆ Vukašin Peč (Mađarska) 
 2. BOŽOVIĆ Mladen Himik (Rusija) 
 3. PAVIĆEVIĆ Savo Crvena zvezda (Srbija) 
4. BAŠA Marko Lil (Francuska) 
 5. SAVIĆ Stefan Fiorentina (Italija) 
 6. TOMAŠEVIĆ Žarko Kortrijk (Belgija) 
 7. VOLKOV Vladimir Partizan (Srbija) 
 8. VEŠOVIĆ Marko Rijeka (Hrvatska) 
 9. SIMIĆ Marko Kaiserispor (Turska) 
10. BALIĆ Saša Metalurg Zaporožje (Ukrajina) 
11. JOVANOVIĆ Milan Padieh (Iran) 
12. NIKOLIĆ Nemanja Dinamo Minsk (Bjelorusija) 
13. BOŽOVIĆ Vladimir Mordovia Saransk (Rusija) 
14. ZVEROTIĆ Elsad Fulam (Engleska) 
15. BAKIĆ Marko Specija (Italija)
16. VUKĆEVIĆ Simon Levadijakos (Grčka)
17. JOVOVIĆ Vladimir Sutjeska (Crna Gora) 
18. BOLJEVIĆ Vladimir AEK Larnaka (Kipar) 
19. VUČINIĆ Mirko Al Džazira (UAE)
20. JOVETIĆ Stevan Mančester siti (Engleska) 
21. DAMJANOVIĆ Dejan Peking Guan (Kina)

 22. BEĆIRAJ Fatos Čangčun (Kina) 
23. GRBIĆ Petar Partizan (Srbija) 

(FSCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.