Da li su starije žene zaista bolje u krevetu?
Ilustracija

Iskustvo

Da li su starije žene zaista bolje u krevetu?

Jesu li žene s godinama zaista bolje u krevetu? Seksološkinja Trejsi Koks sa sigurnošću kaže: da! Navodi kako postoji jako dobar razlog zašto muškarci vole da budu u vezi sa starijim ženama. Naime, starije žene imaju više iskustva i daleko su samouvjerenije u krevetu.

Dugi niz godina naučnici su zapeli na evolucijskoj hipotezi po kojoj muškarci vole mlađe žene s kojima će moći imati više djece. Ta pretpostavka baš i nije tačna, a rezultati jednog istraživanja pokazali su kako muškarcima zapravo nisu bitne partnerkine godine, već pažnju obraćaju na izgled, obajavila je seksološkinja Koks za “Daily Mail”. I dok takvi rezultati pokazuju kako je izgled ipak jedan od najjačih faktora prilikom pronalaska partnera, s druge strane jasno je i kako ne treba paničiti ako ste još uvijek solo u četrdesetima ili pak pedesetima.

U navedenom istraživanju grupa od dvadesetak muškaraca dosljedno je birala fotografiju žene u četrdesetim godinama navodeći kako im je najprivlačnija, iako su se među fotografijama nalazile i slike znatno mlađih žena. Stoga, sljedeći put kada počnete da se zamarate stvarima kao što su bore, višak kože na rukama ili nešto treće, sjetite se ovih razloga zbog kojih ste daleko više seksi od nekih mlađih ljepotica.

Zašto su žene u godinama sve bolje ljubavnice?

Tačno znaju šta rade.

Većina žena do navršene tridesete godine života imala je nekoliko različitih ljubavnika i našla se u različitim seksualnim situacijama. Baš kao i u svemu, što više iskustva imate u nečemu, to postajete bolji u tome. Tokom godina starije žene su se susrele s najrazličitijim scenarijima u krevetu, ponešto su naučile od svojih ljubavnika, a nečemu su i one njih naučile.

Preuzimaju glavnu ulogu

Ako je u vezi s mlađim muškarcem, zbog razlike u godinama, dolazi do preuzimanja uloga. Stariji partner postaje “učitelj”, a mlađi “učenik”. Takav razvoj situacije ponekad može biti neugodan izvan spavaće sobe, ali u krevetu funkcioniše jako dobro. Neke žene u krevetu jednostavno sve prepuste muškarcu pa je stoga žena koja uzima stvari u svoje ruke muškarcima i te kako privlačna.

Ne žure se

Žene često priželjkuju dugu predigru, a muškarci su često spremni za nekoliko minuta. Iskusnije ljubavnice se ne žure, uzimaju sebi vremena koliko je potrebno i ne izvinjavanju se zbog toga. I, naravno, jako dobro znaju kako je sporiji i duži seks izvor velikog užitka za oba partnera.

Otvoreno pokazuju šta im se sviđa

Muškarcima je jako privlačno kada žena u krevetu jasno da do znanja šta voli, a šta ne. Drhtanje bedara i seksi uzdasi su ono što svaki muškarac priželjkuje u krevetu, a žene s iskustvom jako dobro znaju kako se to radi.

Samouvjerene su

Osoba koja je samouvjerena u krevetu uvijek je poželjan ljubavnik. Osim toga, brojni stručnjaci tvrde kako je upravo samouvjerenost kod žena s iskustvom najvažniji faktor privlačnosti čemu mlađi muškarci jednostavno ne mogu odoljeti.

Nije im neugodno da daju uputstva

Kada bi postojao samo jedan savjet koje bi mlađe žene trebalo da nauče od starijih, onda bi to bilo ovo: u krevetu nećete dobiti ono što želite, osim ako to ne zatražite. Mlađe žene nerijetko se ustručavaju da od ljubavnika zatraže ono što žele, muškarcu prepuštaju glavnu riječ smatrajući kako on treba da “zna” šta da učini ili se pak ne usude da kažu šta žele zbog straha od kritike. Ali, istina je ta da mnogi muškarci ne mogu da odole upravo ženama koje su samouvjerene, iskrene i otvorene.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.