Imajte mišiće poput Mesija
Mesi

Tijelo za medalju

Imajte mišiće poput Mesija

Sa ovim vježbama imaćete tijelo poput slavnog fudbalera.

Ako želite da vam tijelo bude izdefinisano kao kapitenu Barselone Lionelu Mesiju, samo pratite ova uputstva.

Vježbe se izvode po kružnom metodu i to 25 ponavljanja po vježbi prije nego što pređete na sljedeću. Ove vježbe se rade u 3 kruga, a ako ste početnik, odradite jedan ili dva.

HINDU SKLEK
Zauzmite joga položaj, tako vam tijelo formira slovo V okrenuto naopačke. Nakon toga spustite kukove, povucite tijelo naprijed i podignite glavu i ramena. Uradite isti pokret unazad, pa ponovite.

HINDU SKOK IZ ČUČNJA
Zauzmite stojeći stav sa opruženim rukama blago iza tijela. Spustite se u duboki čučanj, a onda zamahnite rukama o
nivoa grudi dok skačete uvis. Nastavite sa sljedećim ponavljanjem čim doskočite.

UKRŠTENI TRBUŠNJACI
Lezite na leđa, sa šakama iza glave i blago podignutim nogama. Zatim probajte da dodirnete desnim laktom lijevo koleno. Zaustavite se kratko, a onda se vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje, a nakon svakog sljedećeg promjenite stranu.

SPRINTERSKI ČUČANJ U ISKORAKU
Zauzmite stav za niski start u sprintu (desna noga napred). Pođite desnom nogom napred i opružite ruke dok podižete lijevu nogu uvis. Izvedite 10 do 15 ponavljanja, a onda promjenite nogu i ponovite.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.