Kako da uštedite novac za 52 nedjelje?
Ilustracija

Kasica prasica

Kako da uštedite novac za 52 nedjelje?

Zašto morate čekati neki poseban trenutak da počnete da štedite? Zašto morate otvarati račun u banci da biste počeli da štedite?

Počnite ovog trenutka i to sami!

Princip je sljedeći: pošto godina ima 52 nedjelje u teglicu koju ste pripremili za štednju ubacujete onu količinu novca koja je nedjelja po redu. Na primjer, ako je u toku prva nedjelja, u teglicu ubacite jedan euro, dolar ili neku treću valutu, tokom druge nedjelje ubacite dva eura, tri, četiri i tako do 52. nedjelje.

Na kraju ovog izazova u teglici bi trebalo da imate 1378 eura, što nije baš mala svota.

Sve što vam je potrebno za ovaj izazov jeste velika tegla i tabela koja treba da sadrži broj nedjelja, svotu koju treba da ubacite u teglicu i koliko novca bi u tom trenutku trebalo da imate u teglici.

Svake nedjelje kad u teglicu ubacite novac precrtajte olovkom tu nedjelju – kao završen zadatak.

Iako se kreće sa manjim sumama, iznos koji treba izdvojiti se iz nedjelje u nedjelju značajno povećava, što je finansijski vrlo zahtjevno, ali je ovo dobar način da se naučite štedjeti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.