Tajson oduševio Amerikance
Majk Tajson

Postao junak nacije

Tajson oduševio Amerikance

Bivši svjetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Majk Tajson, koji je i tokom, ali i nakon karijere imao mnogo neugodnih, pa čak i skandaloznih situacija, prije nekoliko dana, za samo nekoliko minuta, postao je junak nacije.

Osim finansijskog sloma, problema s alkoholom i drogom, Tajson je 1991. optužen za silovanje tada 18-godišnje manekenke, nakon čega je odslužio tri godine zatvora. Imao je i brojnih drugih verbalnih ispada te konfliktnih situacija, u kojima je znao da upotrijebi fizičku snagu. Ali, ovoga puta mu se dogodio "klik" u glavi, te je iskazao svoju ljudskost. Naime, tokom vožnje po autoputu, ispred njega se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj je stradao motociklista, nakon što ga je srušio vozač taksija. Tajson je odmah stigao u pomoć, prvo je zaustavio saobraćaj, a potom je prišao povrijeđenom motociklisti i pomagao mu do dolaska hitne pomoći.

A, da je impresionirao Amerikance, vidljivo je i iz napisa jednog od policajca koji je stigao na mjesto nesreće, a koji je na svom Twitter profilu napisao: "Bravo za Majka Tajsona, koji vas u jednom trenutku može i slomiti, ali vam i pomoći".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.