ISEM organizuje „Američki dan“ u četvrtak u  KIC-u „Budo Tomović“
ISEM

Podgorica

ISEM organizuje „Američki dan“ u četvrtak u KIC-u „Budo Tomović“

International Student Exchange Montenegro (ISEM), prva i jedina crnogorska agencija koja organizuje godišnje i polugodišnje školovanje srednjoškolaca u Americi, kroz neposrednu saradnju sa prestižnom američkom Fondacijom International Student Exchange (ISE) iz New York-a, u četvrtak, 25. septembra tekuće godine, u prostorijama Američkog ugla, u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, organizuje „Američki dan“.

U sklopu ove manifestacije najprije će, se sa početkom u 12 časova, održati Edukativna radionica humnitarnog karaktera, u kojoj će uzeti učešće učenici prigradskih osnovnih škola „Vlado Milić“ iz Donje Gorice, „Savo Kažić“ iz Barutane i „Milan Vukotić“ iz Golubovaca, saopšteno je iz ISEM-a.

Osnovci će na kreativan način biti upoznati sa američkom kulturom i tradicijiom.

U saradnji sa Oxford Centrom iz Podgorice, Agencija ISEM će dodijeliti 6 stipendija za pohađanje jednosemestralnog kursa engleskog jezika. Time će,kako se navodi, rukovodeći se kriterijumom pokazane motivisanosti i kreativnosti, odabranim učenicima ograničenih materijalnih mogućnosti biti pružena prilika da besplatno i na kvalitetan način unaprijede svoje znanje engleskog jezika. Nakon prošlogodišnje dodjele tri stipendije za školovanje u Americi, to će biti druga akcija ovog tipa Agencije ISEM.

Istog dana, takođe u Američkom uglu, sa početkom u 19 časova, održaće se sada već tradicionalna Konferencija o programima razmjene srednjoškolaca u Americi, na kojoj će biti omogućeno svim učenicima srednjih škola zainteresovanim za pohadjanje II, III ili IV razreda, ali i njihovim roditeljima, da dobiju potpune informacije sa svim neophodnim detaljima i uslovima za učešće u ovom Programu - obavještavaju iz agencije.

Osim u Podgorici, zbog velikog interesovanja ova prezentacija će se održati i u Kotoru, u srijedu, 24. septembra u Kulturnom Centru Nikola Đurković sa početkom u 18h, kao i u Baru, u petak, 26. septembra, u Dvorcu Kralja Nikole, sa početkom u 18h.

 

Više informacija o akcijama ISEM agencije zainteresovani mogu  dobiti putem e-maila [email protected], telefona 069/085-505 ili sajta www.isem-org.me.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.