Kruzeri od iduće godine i u Baru?
Ilustracija

Kruzing turizam

Kruzeri od iduće godine i u Baru?

Crna Gora je kao destinacija za kruzere predstavljena sredinom septembra na Seatrade Med Cruise konvenciji u Barseloni, na štandu turske kompanije Gobal Ports.

Predstavnici Global Portsa, većinskog vlasnika Kontejnerskog terminala i generalnih tereta, saopštili su da ta kompanija, nakon najvećeg svjetskog sajma kruzing industrije koji je u martu održan u Majamiju, drugi put prezentuje Crnu Goru kao kruzing destinaciju.

„Iako je naše poslovanje u Baru usmjereno na komercijalne lučke aktivnosti, smatramo da Bar i Crna Gora imaju izuzetan potencijal za razvoj kruzing turizma. Namjera nam je da, vremenom, diversifikujemo svoje aktivnosti u Baru“, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Global Portsa, Saygin Narina.

On je kazao da već postoje interesovanja i najave za dolazak kruzera u Bar naredne godine.

„To je nova vrsta turizma koju će barskoj lokalnoj ekonomiji donijeti dodatne prihode“, rekao je Narin.

Seatrade Med Cruise konvencija održava se svake druge godine i najvažniji je događaj u industriji kruzera za promociju Mediterana, koji važi za drugu najinteresantniju kruzing destinaciju u svijetu.

Na konvenciji u Barseloni, koja je održana od 16. do 18. septembra, 200 izlagača je promovisalo mediteransko tržište za kruzere, a manifestacija je okupila i oko tri hiljade posjetilaca.

Global Ports je, nakon preuzimanja većinskog paketa akcija u Kontejnerskom terminalu i generalnim teretima, nastavio sa širenjem poslovanja van granica Turske.

Kompanija je, u međuvremenu, kao član konzorcijuma dobila koncesiju na 35 godina za izgradnju i upravljanje kruzing terminalom u Lisabonu.

Global Ports je nedavno potpisao i ugovor za kupovinu 62 odsto luke u Barseloni, čime je kompanija postala jedan od vodećih operatora u ovom segmentu u svijetu

(Portal Analitika)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.