Pejanović Đurišić: Spremni da nastavimo s ISAF-om
Doprinijeli ugledu i vojske i države: Pejanović Đurišič na dočeku pripadnika Devetog kontingenta

Ministarka odbrane vjeruje

Pejanović Đurišić: Spremni da nastavimo s ISAF-om

Činjenica da je i Deveti kontigent Vojske Crne Gore (VCG) uspješno završio angažovanje u Misiji ISAf dokaz je da crnogorski vojnici ravnopravno sa pripadnicima oružanih snaga razvijenih zemalja mogu realizovati složene i zahtjevne zadatke, smatra ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

"Na taj način svojim profesionalnim angažovanjem doprinosite međunarodnom ugledu ne samo VCG nego i države Crne Gore", rekla je Pejanović Đurišić na dočeku pripadnika Devetog kontingenta VCG.

Ona je kazala da učešće crnogorskih vojnika u naporima međunarodne zajednice da uspostavi i održi mir na globalnom nivou, pokazuje da je Crna Gora odlučna u riješenost da aktivno učestvuje u kolektivnom sistemu bezbjednosti.

"U tom smislu spremni smo da u skladu sa našim strateškim prioritetima i operativnim kapacitetima nastavimo angažovanje u Avganistanu i svugdje gdje se pomoć od nas bude tražila u cilju podrške slobodi, miru, demokratiji i toleranciji", rekla je Pejanović Đurišić.

GetImage2

Misija u vrijeme izbora u Avganistanu dodatni izazov

Ona smatra da je posebno značajno što su crnogorski vojnici boravili u Avganistanu u periodu kada su bili održani izbori za predsjednika te države što je, kako je rekla, predstavljalo dodatni izazov sa aspekta bezbjednosne situacije, prenio je RTCG pozivajuci se na Minu.

Komandant Devetog kontigenta major Novak Komatina kazao je da su crnogorski vojnici uspješno izvšili zadatak.

"Profesionalnim radom i odnosom prema zadacima dokazali smo i pokazali da smo obučeni i sposobni da stanemo rame uz rame sa pripadnicima svih armija svijeta pogotovo u multinacionalnom okruženju i misijama", rekao je Komatina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.