Djevojčica koja je rodjena bez krvi u organizmu,krenula u školu
“Čudesna” Mejsi,

ČUDO!

Djevojčica koja je rodjena bez krvi u organizmu,krenula u školu

Petogodišnja Mejsi Vins iz Tramorea u Irskoj krenula je ovih dana u školu. To ne bi bila vijest da nakon njenog rođenja niko nije očekivao takvo čudo jer je djevojčica rođena bez kapi krvi u organizmu.

“Čudesna” Mejsi, kako je nazivaju irski i britanski mediji, rođena je šest nedjelja ranije, septembra 2009. godine.

Odmah nakon porođaja, kako kaže Mejsina mama Ema (31), djevojčicu su prebacili na Odjeljenje intenzivne njege.

"Prvo mi niko nije govorio šta se događa. Nisam mogla ni da je vidim nakon rođenja, tako su je brzo odnijeli od mene. Sestre su me izvještavale kako je moja djevojčica, ali svi su bili vrlo neraspoloženi i ozbiljnih lica", kaže Ema koja je tegobe počela da osjeća u 34. nedjelji trudnoće

Kaže da je osjetila čudnu nadutost, a beba je prestala da se pomjera.

Ema je ubrzo poslije porođaja saznala šokantnu činjenicu - Mejsi je rođena bez imalo krvi u tijelu, a nivo hemoglobina u njenom organizmu bio je nula.

Umjesto krvi imala je samo supstance krvne plazme.

Ljekari su rekli su da je riječ o medicinskom fenomenu i da je sva krv iz male Mejsi prešla u njenu majku.

Mala Mejsi iz Irske je tokom dvije nedjelje nakon rođenja primala transfuziju, a ljekari su predviđali da će posledica njenog specifičnog stanja biti oštećenje mozga.

Ali, devojčica je sve iznenadila. Iz bolnice su je otpustili kući za Božić 2009, a danas, pet godina poslije, nema baš nikakvih posledica.

Majka djevojčice kaže da, prema njenim saznanjima, ovakav slučaj nije zabilježen nigde u svijetu.

(Pressonline)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.