PG domaćin balkanskog maratona
Ilustracija

Naredne godine

PG domaćin balkanskog maratona

Podgorica će naredne godine biti domaćin prvenstva Balkana u maratonu, odlučeno je na Kongresu Asocijacije balkanskih atletskih zemalja (ABAF) u Ljubljani.

Šampionat će treći put biti održan u okviru Podgoričkog maratona, koji je na programu 25. oktobra.

Na Kongresu, na kojem su prisustvovali delegati svih 15 članica ABAF, usvojeni su izvještaji o realizovanim aktivnostima tokom 2014. godine, kao i urađenom na organizaciji Prvenstva Balkana u krosu, 8. novembra u Turskoj.

Delegati su obaviješteni o planivima za organizaciju svečnosti proglašenja atletičara godine, 27. novembra Bukureštu, kao i o načinu izbora najboljih.

Usvojena su pravila i propozije, kao i Kalendar atletskih takmičenja na nivou ABAF-a u svim starosnim kategorijama. Odlučeno je da naredni Kongres bude održan krajem septembra naredne godine u Vršcu.

Atletski savez Crne Gorte u Ljubljani predstavljali su predsjednik Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj. Saopšteno je da su Vuletić i Madžgalj tokom trodnevnog boravka imali veliki broj susreta i razgovora sa kolegama iz regiona i Evropske atletske federacije (EAA) u cilju daljeg unapređenja i razvoja atletike u Crnoj Gori.

Kongresu u Ljubljani, kojim je predsjedavao predsjednik Bugarin Dobromir Karamarinov, prisustvovali su potpredsjednik Svjetske atletske federacije Sergej Bubka, predsjednik i potpredsjednik Evropske atletske federacije Hansjog Virz i Žan Gracija, kao i predsjednik Asocijacije malih zemalja Evrope Jonas Eklson sa Islanda.

Učesnici Kongresa pratili su na atletskom stadionu Šiška i takmičenje Balkanation, na kojem je prvo mjesto osvojila Slovenija, ispred Hrvatske i Turske.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.