Pao vojni avion, piloti povrijeđeni
Ilustracija

Uzrok najvjerovatnije tehnički kvar

Pao vojni avion, piloti povrijeđeni

Pakistanski vojni avion se srušio nedaleko od grada Kvete, na jugozapadu Pakistana i tom prilikom su povrijeđena dvojica pilota, saopštila je pakistanska vojska.

Dvojica pilota su povrijeđena nakon što se njihov avion "mushshak MFI-17" srušio jutros u blizini brežuljaka Ziarat, oko 40 kilometara istočno od Kvete, izjavio je neimenovani vojni zvaničnik AFP.

Još jedan neimenovani vojni zvaničnik je porvrdio da se dogodila nesreća i dodao da je uzrok najvjerovatnije tehnički kvar. 

Dvojica povrijeđenih pilota prebačeni su u bolnicu u Kvetu i u stabilnom su stanju. 

Pakistan koristi "mushshak" avione za obuku pilota i izvozi ih u nekoliko bliskoistočnih zemalja.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.