Za dobar brak muškarci trebaju usrećiti žene
Ilustracija

Kombinacija brojnih faktora

Za dobar brak muškarci trebaju usrećiti žene

Srećan dugovječan brak kombinacija je brojnih faktora, no zadovoljstvo žene svakako je jedna od malih tajni takvih brakova, piše portal TechTimes.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Marriage and Faily pokazalo je da na sreću u braku znatno utiče činjenica koliko je njime zadovoljna žena.

Debora Kar i kolege sa univerziteta Nju Džersi analizirali su 400 bračnih parova u kojima je supruga imala barem 60 godina i koji su u prosjeku trajali 39 godina.

Utvrdili su da, bez obzira kako se muškarci osjećaju u braku, oni su generalno sretniji kada su brakom zadovoljne njihove supruge.

Dok su žene manje sretne kada im je suprug bolestan, muškarci ne dijele taj osjećaj kada su bolesne žene, takođe je pokazala studija.To se može objasniti time što se supruge najčešće brinu o svojim bolesnim muževima, dok se u obrnutom slučaju žene često ne oslanjaju na muževe, nego na primjer kćeri.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.