Konjević da pojasni stavove o povratnicima
Konjević kazao da povratnici lako dolaze do naoružanja

Bulatović traži

Konjević da pojasni stavove o povratnicima

Pojedine odredbe Krivičnog zakonika se ne poštuju, a ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević mora da pojasni skupštinskom Odboru za bezbjednost svoje stavove o povratnicima s robije koji lako dolaze do oružja, kazao je poslanik Demokratskog fronta, Predrag Bulatović.

Konjević je rekao da se posebna pažnja mora posvetiti kažnjavanju osoba koja nose oružje na javnim mjestima, uz ocjenu da povratnici lako dolaze do naoružanja.

Sankcije u tom slučaju  trebalo bi da budu, kako je naglasio Konjević organizovane na konkretniji i teži način.

Bulatović je rekao da se ne bi bavio povratnicima, već više time da li se Krivični zakonik poštuje u Crnoj Gori.

“Sa žaljenjem konstatujem da se mnoge odrede zakonika ne poštuju. Konjević koji je izašao sa takvim stavovima juče mora Vladi, ali i Odboru za bezbjednost da što prije pruži analizu tih stavova. Mnogo je važnih ocjena dao”, rekao je Bulatović Anteni M.

On dodaje da nije zamislivo da se jedan ministar pogađa oko toga hoće li se primjenjivati zakon ili ne.

“Stav da treba da se dogovori sa direktorom policije i Tužilaštvom da se poštuje zakon i realizuju određene odluke je za mene zabrinjavajuće. Sa druge strane učestalost pojava koje su evidentne smatra kao posljedicu nezaposlenosti i ekonomske situacije, sa čime se ja slažem, ali u oba slučaja ministar ne prepoznaje odgovornost vlasti u kojoj je”, naveo je Bulatović.

Član Odbora iz Demokratske partije socijalista, Luiđ Škrelja vidi drugi problem.

“Suočavamo se sa problematikom viška naoružanja što nije izuzetak na ovim prostorima i o tome treba voditi računa i staviti pod kontrolu to naoružanje. Tu predstoji jedna značajna borba”, naglašava on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.