Počinje Liga šampiona
Ilustracija

Real brani titulu

Počinje Liga šampiona

Prošla su četiri mjeseca otkako je Kristijano Ronaldo odveo Real Madrid do titule u Ligi šampiona, a novo izdanje elitnog takmičenja počinje večeras na radost svih pravih fudbalskih navijača.

Kraljevski klub odbranu titule počinje duelom na svom terenu protiv švajcarskog Bazela.

Madriđani su u prošlom kolu doživeli bolan poraz u gradskom derbiju od Atletika (1:2) i svakako žele da poprave utisak.
"Možemo da ponovimo prošlosezonski uspjeh. Ostvarili smo san i došli do 10. trofeja u LŠ. Najveći konkurenti ove sezone biće nam Čelsi, koji se baš pojačao i, naravno, minhenski Bajern", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti.
U drugoj utakmici B grupe petostruki prvak Evrope, Liverpul dočekaće bugarski Ludogorec.
Zanimljivo bi moglo da bude u duelu dva crveno-bijela tima u Pireju, gdje će se sastati grčki Olimpijakos i prošlosezonski finalista Atletiko iz Madrida.
Drugi meč A grupe biće odigran u Torinu, gdje će trostruki uzastopni prvak Italije Juventus dočekati švedski Malme.
Jedan od derbi mečeva kola na programu je u Dortmundu, gdje će ekipa Borusija ugostiti londonski Arsenal. 
Turski Galatasaraj će u drugoj utakmici D grupe dočekati belgijski Anderleht čiji napad predvodi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.
Povratnik u Ligu šampiona, ekipa Monaka ugostiće njemački Bajer iz Leverkuzen, dok će prvak Portugalije Benfika dočekati ruski Zenit.

Parovi prvog kola:

Grupa A:
Olimpijakos - Atletiko Madrid (20.45)
Juventus - Malme (20.45)

Grupa B:
Liverpul - Ludogorec (20.45)
Real Madrid - Bazel (20.45)

Grupa C:
Monako - Leverkuzen (20.45)
Benfika - Zenit (20.45)

Grupa D:
Galatasaraj - Anderleht (20.45)
Borusija Dortmund - Arsenal (20.45)

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.