Niski muškarci češće imaju seks
Ilustracija

Zašto je to tako?

Niski muškarci češće imaju seks

Prema časopisu The Journal od Sexual Medicine, niži muškarci učestalije imaju seksualne odnose nego visoki muškarci.

Zapravo, od 531 ispitanog heteroseksualnog muškarca, učestalost seksualnih odnosa je bila veća kod muškaraca koji su imali manje od 175cm.

Niski muškarci mogu da odahnu budući da je ideal o visokom, crnom i zgodnom muškarcu očigledno nestao.

Tvrdnja da je visina genetski indikator fizičke spremnosti i atraktivnosti, očigledno više ne važi.

Naravno, slijedi pitanje: „A zašto je to tako? Da li je moguće da niski muškarci imaju više sreće u krevetu od visokih frajera?“

Konsultant Džastin, koji ima 23 godine i svega 157 cm podijelio je svoje mišljenje o ovakvoj statistici: „Imao sam običaj (i još uvijek imam) da se sve vrijeme šalim na račun svoje visine. Niski muškarci imaju potrebu da dokažu svoju muškost na različite načine. Neki kupuju velike automobile, skupu odjeću, a neki imaju više seksualnih partnera. Seks je krajnja potvrda muškosti, a mnogi samosvjesni niski muškarci učestalost seksualnih odnosa povezuju sa svojom muževnošću.“, kaže Džastin.

Student medicine Dejv, koji ima 25 godina i visok je 155 cm, izlazi sa višim ženama i ističe: „Smatram da sam mnogo više pouzdan nego moje više kolege. Otkad sam svjestan da nematerijalne stvari kao što je visina ne mogu da mi pomogni, oslonio sam se na neke sadržajnije stvari, koje se tiču moje izabranice i mene. Kao što su naši umovi. Ili smisao za humor. I ono što volimo. Upoznavanje osobe na ovim poljima ubrzaće vaše zbližavanje više nego puka fizička karakteristika, poput visine.“

„Kada ste u horizontali, samo je nekoliko mjesta gdje se centimetri računaju.“, zaključuje Dejv.

(24sata.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.