3 vježbe za savršeno zategnutu zadnjicu
Ilustracija

Oblikovano tijelo

3 vježbe za savršeno zategnutu zadnjicu

Želite savršenu zadnjicu? Onda nastojte na tome da ove vježbe ponavljate svaki dan…

1. Udarac pozadi 

Započnite vježbu na sve četiri, dlanovi neka vam budu tačno ispod ramena, a koljena ispod bokova. Desno koljeno privucite sve do grudi, uvucite stomak, a zatim ispravite nogu prema pozadi, baš kao da nekog hoćete da udarite. Nogu maksimalno ispružite, a zatim je ponovo vratite na grudi. Sa svakom nogom napravite dvije serije od 15 ponavljanja.

2. Noga u vazduhu 

Baš kao i u prvoj vježbi, budite na sve četiri, s dlanovima ispod ramena i koljenima ispod bokova. Privucite jednu nogu prema grudima, uvucite stomak, a zatim je ispružite prema nazad. Dok vam je noga ispružena, tri puta je lagano podižite i spuštajte ispruženo, prije nego što je vratite grudima. Kao i prvu vježbu i ovu izvedite u dvije serije od 15 ponavljanja.

3. Neobični čučnjevi 

Stanite u lagani raskorak (noge raširite malo više od bokova), a ruke neka vam padaju uz tijelo. Leđa sve vrijeme držite uspravno, grudi lagano nagnite prema naprijed, a zatim jednu nogu dijagonalno ispružite prema nazad. Nogom koju ispružite samo vrhovima prstiju dotaknite tlo, a ruke skupite ispred prsa. Vratite se u prvobitni položaj i istu vježbu ponovite s drugom nogom. Vježbu izvedite u tri serije od 15 ponavljanja. 


Izvor: pressonline.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.