Ima 96 godina i aktivno se bavi jogom
Tao Porčon Linč

Nevjerovatno

Ima 96 godina i aktivno se bavi jogom

Ništa nije nemoguće. Šta god da želite da radite u svom životu, samo znajte da su svi odgovori unutar vas samih. I ne dajte drugima da vam govore kako starite!, poručuje Linč

Kažu kako joga transformiše naše tijelo, um i duh, pa nam tako dugoročno pomaže da ostanemo zdravi i jaki. Pravi primjer za to je svakako 96-godišnja Tao Porčon Linč.

Linč je nastarija poznata instruktorka joge na svijetu, a u Ginisovu knjigu rekorda je ušla 2012. godine. U novom videu za Barcroft TV, Linč, koja se bliži 100. rođendanu, otkriva tajne ostajanja u odličnoj formi tijela, uma i duha.

"Imam 96 godina i samo plešem i radim jogu!", poručuje Linč, prenosi Klix.ba.

Gotovo 45 godina ona je provela putujući svijetom, podučavajući druge transformacijskoj moći joge. I dan danas radi kao instruktorka joge na Vestčester Institutu za jogu u Njujorku koji je osnovala 1982. godine.

joga1

"Nemoguće ju je opisati riječima. Ono što se dešava kad ste u njenom prisustvu je transformacija vaših mogućnosti u realnost", pojašnjava jedna od njenih učenica, Andrea Kurc.

Linč je imala priliku da radi i u industriji zabave. Za vrijeme četrdesetih i pedesetih godina prošlog vijeka, radila je kao glumica u Americi, Engleskoj i Francuskoj. Takođe, pisala je scenarije i producirala dokumentarce.

"Ovakva sam bila od djetinjstva. Toliko ima toga da se uradi, a ako svoje vrijeme provedemo sjedeći, ništa nećemo postići", kaže ova nevjerovatna žena.

"Ništa nije nemoguće. Šta god da želite da radite u svom životu, samo znajte da su svi odgovori unutar vas samih. I ne dajte drugima da vam govore kako starite!", poručuje.

Mnogi stručnjaci iz oblasti joge stariji od 50 godina istakli su brojne blagodeti koje ona donosi.

Npr, 61-godišnja Patrisija Valden, zvijezda popularnog DVD-a za vježbanje "Yoga For Beginners" rekla je kako joj joga pomaže da "vrati vrijeme".

"Ponekad se probudim ukočena i pitam se kako će se moje tijelo osjećati ako uradim most. Ali onda počnem da vježbam i zaboravim da imam 62 godine. Za samo dvadeset minuta vježbe, već se osećam mlađe. U tome je moć joge – ona vas zaista čini mlađima!", kaže Volden.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.