Kakvi su horoskopski znakovi u teretani
Ilustracija

Lav se divi svojoj snazi, a Strijelac druži...

Kakvi su horoskopski znakovi u teretani

Kako ih prepoznati i zavesti: Blizanci trče od sprave do sprave, Bik se skriva u zadnjem redu, Lav privlači pažnju, Jarac predano vježba, a Strijelac se druži

Ovan kao Rocky Balboa

Pripadnike ovog znaka u fitness klubu nije teško prepoznati - samo tražite nekog odjevenog u crveno, ultra uske tajice ili majicu, a djeluju oznojeno i zavodljivo. Ovan je najčešće onaj koji imitira Rocky Balbou ili Hillary Swank u Million Dollar Baby. Želite li mu pristupiti, pričekajte da završi s treningom, a potom ga pitajte za neke savjete za dolazak u formu. Time ćete im iskazati divljenje, što oni vole.

Bik je odmjeren

Iako Bikovi koji vježbaju imaju odličnu muskulaturu te lako postižu dobre rezultate u fitness centru, oni se ne nameću svojom odjećom, pojavom ili ponašanjem. Uvijek nose svoj peškir, a umjesto dugih treninga srednjeg intenziteta biraju brže i eksplozivne. Pristupite im tako da ponudite pomoć oko pridržavanja tegova, a neće odbiti poziv na "klopu" nakon vježbanja - od aktivnosti uvijek ogladne.

Blizanci više hodaju nego vježbaju

Nemirni pripadnici ovog znaka ne mogu se dugo zadržati na jednom mjestu - svake dvije minute skaču s bicikla na traku, pa na tegove, pa kucaju na sat grupnog vježbanja. Lako ih je prepoznati jer uvijek brbljaju i čini se kako bi radili bilo što samo da ne vježbaju. Pristupite im tako da pokažete interes za njih - pitajte čime se bave ili samo započnite razgovor bez puno razmišljanja - oni će ga spontano voditi.

Rak je u zadnjem redu

Pripadnici ovog znaka u fitness centru se ne vole previše isticati, a izvana djeluju poprilično sramežljivo i zatvoreno. No to je samo varka, oni zapravo uživaju u tihom vježbanju i proučavanju drugih ljudi. Pristupite im odvažno, ali ne i nametljivo. Najbolje je da im kažete kako ste novi ovdje, a oni će vas uputiti u sva pravila, ali i klanove koji se tamo okupljaju. Razgovor lako nastavite kasnije na kafi.

Lav je seks zvijezda

Aerobne vježbe su kao stvorene za pripadnike ovog znaka - oni obožavaju iskazivati svoju fizičku moć i kondiciju koju su stekli mukotrpnim radom. Na ušima često nose slušalice i slušaju motivacijske pjesme, a iako izgledaju nezainteresovani za okolinu, vrlo su svjesni onih koji ih posmatraju. Pristupite im s komplimentima, ali i direktnim udvaranjem - oni ne vole previše okolišanja i cijene hrabrost.

Djevice su pedantni vježbači

Pripadnici ovog znaka na vježbanje dolaze s punom opremom, a boca s vodom je obavezna. Iako ih je teško motovisati, čim počnu s treninzima lako se "navuku". Od vježbanja u teretani više vole grupne treninge, bilo da je riječ o aerobiku, zumbi ili jogi. Pristupite im s razgovorom o vježbanju, tražite da vam preporuče neke aktivnosti i češćim druženjem produbite poznanstvo povremeno jasno dajući do znanja da vam se sviđaju.

Vage su najzgodnije

Trenerke i sportska oprema po najnovijim trendovima, najljepši peškir i savršena frizura oznake su pripadnika ovog znaka. Oni odlazak u fitness centar vide kao izlazak van i ne žele da ih uhvati nepripremljene. Cijelo vrijeme treninga stalno razmišljaju koje će rezultate postići i odmjeravaju se u ogledalo. Nemojte im odmah pristupati, prvo  ih gledajte i polako dodirujte - oni vole takve igrice.

Škorpion se sili na vježbanje

Pripadnike ovog znaka teško je natjerati na vježbanje u zatvorenom prostoru, oni bi se radije bavili bilo kakvom aktivnosti u prirodi. Ipak, zdravstvene ih dobrobiti mogu na to natjerati, a lako će se povezati s nekim ko ima odbojnost prema treningu kao i oni. Približite im se upravo s takvom pričom, recite im "što je meni ovo trebalo" ili "a da umjesto ovog odemo na pivu?". S vremenom im možete ponuditi svoj krevet kao vježbaonicu.

Strijelci su zabavljači

Pripadnike ovog znaka nemoguće je ne uočiti u fitness centru - oni su dobri sa svima, stalno zbijaju šale i u odličnoj su formi. Ne obraćaju previše pažnje na ljude koji se u teretanu dolaze samo pokazati, a ne vole sport, oni su pasionirani vježbači. Najbolje im je pristupiti s izazovom tipa "kladim se da mogu napraviti više trbušnjaka nego ti" - izazov će teško odbiti. Nemojte zaboraviti šaliti se, oni preziru mrzovoljne tipove.

Jarac se skriva

Pripadnici ovog znaka mogu biti vrlo predani treningu i vježbanju, no u fitness centru mrze sresti poznanike. Obično su vrlo praktično obučeni - u materijale koji se brzo suše, a na nogama nose najmodernije anatomske patike. Pristupite im s konkretnim pitanjem i nakon toga naprosto počnite vježbati kraj njih, oni su toliko pristojni da će osjećati obavezu razgovarati.

Vodolija isprobava nešto novo

Pripadnici ovog znaka prvi se upisuju na novi tečaj ili isprobavaju novu spravu, a monotonija je ono što najviše preziru - kako u životu, tako i u treningu. Voli neobičnu odjeću jarkih boja, često sluša svoju muziku na slušalice i ima najnovije gadgete za mjerenje pulsa. Pristupite Vodoliji s aktualni temama iz fitness centra, a potom postupno pređite na bilo šta drugo - oni vole diskutovati.

Riba je buntovnik

Pripadnici ovog znaka kao da preziru činjenicu što su u fitness centru, a iako nemaju problema s vježbanjem, oni naprosto ne vole biti dio mase. Svoj će bunt iskazati zurenjem u zid, ignorisanjem lokalnih zvijezda i retro opremom koju kao da su posudili od bake. Pristupite im s navodnom sportskom povredom - oni vole pomagati drugima. Tražite ih da vam preporuče dobar spa centar, u koji biste mogli otići zajedno.

(24sata.hr)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.