Stigao novi Lend Rover
Prvi član nove Diskaveri porodice ima 5+2 sjedišta

"Diskaveri sport"

Stigao novi Lend Rover "diskaveri sport" (FOTO)

Lend Rover je i zvanično predstavio novi "diskaveri sport", najsvestraniji premijum kompakt SUV na tržištu. Prvi član nove Diskaveri porodice ima 5+2 sedišta dok mu veličina ne prelazi standardne premijum SUV-ove sa 5 sjedišta.

U saopštenju se navodi da progresivni dizajn definiše novu Diskaveri porodicu:

"Naš izazov je bio da iskombinujemo premijum dizajn sa svestranošću i ova dva atributa moraju da budu u potpunoj harmoniji", rekao je direktor dizajna Lend Rovera Geri Mekgovern.

Prilikom predstavljanja novog "diskaveri sporta" u Nju Meksiku, pokrenuto je i Lend Rover Galaktik diskaveri takmičenje. Četiri prijatelja će osvojiti jedinstveni put u svemir sa Lend Roverovim partnerom Virdžin Galaktik firmom.

U unutrašnjosti se nalaze materijali visokog kvaliteta, a u oči upada vertikalna centralna konzola.

Veliki broj inovacija je omogućio uvođenje 2 dodatna sjedišta po prvi put u premijum SUV segment, a sva tri reda sjedišta na raspolaganju imaju po dva USB-a za punjenje neophodnih digitalnih sprava tokom putovanja prenosi Mojauto.rs.

Nova "multi-link" zadnja osovina omogućava veću dinamiku tokom vožnje, ali i veći prostor u kabini iza drugog reda sjedišta.

Sigurnost je kao i uvijek prioritet za Lend Rover pa je u opremu spada i vazdušni jastuk za pješake, autonomno kočenje i ojačana konstrukcija školjke.

Za početak, novi "diskaveri sport" će imati 2.2 litarski SD4 turbodizel sa 190KS, start-stop sistemom uz 9-stepeni automatik ili 6-stepeni manuelni mjenjač.

Tokom 2015. se očekuje efikasni "eD4" turbodizel sa emisijom CO2 od 119g/km.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.