Kardio vježbe kojima ćete najbrže skinuti kilograme
Ilustracija

Brže mršavljenje

Kardio vježbe kojima ćete najbrže skinuti kilograme

Kardio vježbe vrlo su popularne jer su najbolji način da izgubite kilograme i održavate kondiciju i zdravlje srca. Evo liste najefikasnijih vježbi...

Džogiranje 

Ovo je vjerovatno jedna od najlakših vježbi jer ne zahtijeva upotrebu dodatne opreme. Sve što treba jeste da ustanete ranije ili izdvojite malo vremena u toku dana i izađete napolje. Za bolje rezultate, možete trčati uzbrdo ili na neravnom terenu jer će dodatni napor uticati na veću potrošnju kalorija. 

Plivanje 

Savršen prijedlog za ljeto kojim se kilogrami munjevito brzo tope, naročito na rukama i donjim dijelovima tijela. Naravno, što je trening intenzivniji, to će i rezultati biti izraženiji. 

Vožnja bicikla 

Oživite svoje djetinjstvo i vozite bicikl redovno kako biste zategli i oblikovali mišiće na nogama i brzo izgubili težinu. Kao i kod džogiranja, odaberite teren sa većim otporom, poput uzbrdica, da bi efekat vježbanja bio izraženiji. 

Preskakanje vijače 

Ova vježba izuzetno je zabavna, a možete je praktikovati i unutra i napolju, slušajući muziku. Ako tek počinjete, možete započeti trening serijom od 30 preskakanja a onda postepeno povećavati broj serija i preskakanja. Time ćete izgubiti kilograme za veoma kratko vrijeme. 

Tenis 

Ovo nije samo sport, već odlična vježba za jačanje snage i izdržljivosti. Zapravo, čak poboljšava i brzinu vaše reakcije i vještina vezanih za koordinaciju vida i ruku. 

Pješačenje 

Pješačenje je odlična rekreativna aktivnost, savršena za one koji su avanturističkog duha a žele da smršaju. Pješačite redovno, birajući strme i neravne terene i ubrzo ćete ojačati mišiće i otarasiti se viška kilograma. 

Košarka 

Ova vrsta treninga je zabavna, a pomoći će vam da budete snažniji, izdržljiviji, fleksibilniji i aktivniji. Kod djece koja treniraju uticaće i na dodatni porast visine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.