Intenzivni trening za topljenje sala
Ilustracija

Ubrzajte metabolizam

Intenzivni trening za topljenje sala

Predstavljamo vam neprikosnoveni trening za brži metabolizam koji možete sprovesti bilo gdje i bez ikakvih izgovora, s’ obzirom da vam nije potrebna nikakva oprema jer se koristi sopstvena težina.

Za ovaj trening cijelog tijela vam je potrebno 18 minuta, pri čemu se sagori 248 kalorija. Koristite vlastitu težinu, pa vam dodatna oprema nije potrebna.

Karakteristike treninga

Odličan kratki trening za ubrzavanje metabolizma, kada ste na putu, nemate vremena ili nemate pristup teretani tj. spravama za vježbanje.

Kako se sprovodi

Izvedite 50 ponavljanja svake vježbe bilo kojim redosledom, što brže možete, bez odmora. Ne morate da izvedete svih 50 ponavljanja odjednom – možete da izvedete 20 sklekova, pa pređete na poskoke u raskoraku, pa opet izvedete 15 sklekova i tako dalje. Kada završite jedan krug, odmorite 1-2 minuta pa ponovite. Uradite ukupno 3 kruga, počinjući sa različitom vježbom svaki krug.

„Ubrzavanje metabolizma je rezultat broja angažovanih mišića i načina na koji ih angažujete“.

Sklekovi

Spustite se „na sve četiri“ i postavite šake na tlo tako da su prave i malo šire od širine ramena. Spuštajte tijelo dok vam grudi skoro ne dodirnu tlo, a onda se odgurnite na gore što brže možete.

Hodanje u uporu

Zauzmite položaj za sklek sa opruženim rukama. Podignite desno stopalo sa tla i privucite koljeno što bliže grudima, dodirujuću tlo nožnim prstima. Ponovite isto i lijevom nogom. Nastavite da podižete naizmjenično lijevu pa desnu nogu.

Kratki trbušnjaci

Lezite na leđa, savijte koljena i postavite stopala ravno na tlo. Prste stavite iza ušiju, a onda podižite glavu i ramena, dok savijate grudni koš prema karlici. Vratite se u početni položaju i brzo ponovite isto.

Poskoci u raskoraku

Sastavite stopala i oprušite ruke sa strane. Zatim simultano zamahnite rukama iznad glave i skočite taman toliko da raširite noge. Bez pauze se vratite u početni položaj i ponovite.

Čučnjevi

Ispružite ruke ispred sebe i ispravite se. Stopala postavite u širini ramena. Gurnite kukove u nazad i spuštajte tijelo, dok vam butine ne budu paralelne sa tlom. Uspravite se u početni položaj i brzo ponovite.

Izvor: www.life-power.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.