Načini   da zategnete bradu i riješite se dosadnog podbratka
ilustracija

Rezultati za 7 dana

Načini da zategnete bradu i riješite se dosadnog podbratka

Nepravilno držanje tijela, prekomjerna tjelesna težina, ali i genetski faktori utiču na nastanak podbratka. Srećom, postoje vježbe koje vam mogu pomoći da ga se riješite. Sledeće vježbe radite svakodnevno po dvadesetak minuta i kroz sedmicu dana primijetićete prve rezultate.

Podizanje brade

 

brada1

Stanite uspravno, podignite bradu prema gore i pogledajte u plafon. “Napućite” usne kao da želite da pošaljete poljubac. Usne u tom položaju zadržite 10 sekundi pa se vratite u početni položaj. Uradite deset ponavljanja. Ova vježba je odlična za zatezanje mišića lica i vrata.

 

Kruženje glavom

 

brada2

Stanite uspravno. Lagano kružite glavom od jednog ramena prema drugom. Prilikom izvođenja vježbe vodite računa da su vam oči uvijek otvorene, kako vam se ne bi zavrtjelo u glavi. Uradite deset ponavljanja na jednu, a zatim deset i na drugu stranu.

 

Vježbe za prednji dio vrata

 

brada3

Stanite uspravno te glavu blago savijte unazad. Zategnite tetive na prednjem dijelu vrata tako što ćete donju usnu prevući preko gornje. Ostanite u tom položaju desetak sekundi pa se vratite u početni. Vježbu ponovite deset puta.

 

Vježba sa teniskom lopticom

 

brada4

Tenisku lopticu stavite na prednji dio vrata i bradom je zaštitite da ne padne na zemlju. Bradom pritisnite lopticu, zadržite par sekundi pa lagano popustite. Uradite deset ponavljanja.

 

Žvaćite žvakaću gumu

 

brada5

Ovo je najlakša vježba, jer ne zahtijeva mnogo i većina nas je svakodnevno upražnjava. Žvakanje žvakaće gume jača vilične mišiće i pomaže pri smanjivanju podbratka. Vodite računa da je žvaka bez šećera, jer sigurno ne želite da vježbajući “zaradite” koji kilogram viška.

(minimagazin.info)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.