Popović: Krajnje je vrijeme da se nadležni pozabave dešavanjima u MA
Andrija Popović

Problemi u nacionalnom avio prevozniku?!

Popović: Krajnje je vrijeme da se nadležni pozabave dešavanjima u MA

Pljušte optužbe između starog i novog rukovodstva nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines. Iako se međusobno optužuju za navodnu milionsku štetu, i dalje nema reakcije Vladale i nadležnih državnih organa. I dalje se ne "miješaju" i ostaju po strani. Hoće li i kada uslijediti reakcija, ostaje da se vidi.

Naime, bivši predsjednik odbora direktora Montenegro Airlinesa (MA) Zoran Đurišić zatražio je od Vlade da pokrene arbitražu kojom bi se utvrdilo pravo stanje poslovanja kompanije, s obzirom na različite nalaze više revizora, i optužio sadašnje rukovodstvo MA da ''medijskom hajkom'' na prethodnike hoće da sakrije ''sopstveno neznanje i loše rezultate poslovanja''. On je u pismu premijeru optužio novu upravu na čelu sa funkcionerkom DPS-a Daliborkom Pejović da je od jula prošle godine kompaniji nanijela štetu od preko 15 miliona eura i dodao da je ''ozbiljno zabrinut za buduću sigurnost saobraćaja'', jer je kompaniju napustilo nekoliko visoko stručnih ljudi.

Lider Liberalne partije Andrija Popović za Kodex kaže da je prema izjavama sadašnjeg i bivšeg rukovodstva MA, ali i nalazu nezavisnog revizora krajnje vrijeme da se nadležni državni organi pozabave stanjem i dešavanjima u našem avio prevozniku.
"Moraju se potvrditi ili odagnati sumnje koje već godinama kolaju kroz našu javnost o milionskim otimačinama u preduzeću koje je u većinskom državnom vlasništvu ,koje je veoma značajno za nasu državu, tvrdi Popović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.